Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 16:30

Aναζητείται εκμισθωτής για το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βέρμιο

Γράφτηκε από

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» στο Όρος Βέρμιο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται εντός δημοτικού δάσους (άλσους) ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας, σε υψόμετρο 1430-2005μ. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ασφαλτοστρωμένοι. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, πίστες μεγάλης δυσκολίας, καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5-20 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για διεθνείς αγώνες). Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες (1 εναέριος αναβατήρας, 4 συρόμενοι αναβατήρες και 1 baby-lift).

n_pigadia03.jpg

Επίσης, διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Η προς εκμίσθωση έκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου ανέρχεται σε 2.860 στρέμματα, ιδιοκτησίας κατά 100% του Δήμου Νάουσας, περιελθούσα σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 όλου του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το Ελληνικό Δημόσιο.  Εντός της προς εκμίσθωση έκτασης, υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως  Ξενοδοχείο «ΠΗΓΑΔΙΑ», Σαλέ Κορυφής ΧΚ 3-5 Πηγάδια, Καφέ-Μπαρ «Lift Bar», Καντίνες, Κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολής σκι (Β’ Κατάστημα) κ.α.

Τα χιονοδρομικά ετοιμάζονται για... λευκές ημέρες

Ο επαναληπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό κατάστημα Νάουσας (2ος όροφος- Αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ) στην Νάουσα. Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των φακέλων με την ένδειξη «φάκελος δικαιολογητικών» και «φάκελος οικονομικής προσφοράς». Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των 25.000 ευρώ για την σεζόν 2017-2018.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ