Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 10:10

Χριστούγεννα στο εξωτερικό επιλέγουν Βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες

Γράφτηκε από

Περισσότεροι σε ποσοστό 20% καταγράφονται φέτος οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς, που θα ταξιδέψουν εκτός ελληνικών συνόρων για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων μέσω τουριστικών πρακτορείων, αφού όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, Βύρων Θεολόγης, ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 13.000, έναντι των 10.000 πέρυσι. 

Στις σημαντικές διαφοροποιήσεις της φετινής χρονιάς συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, η «επανεμφάνιση» των οδικών εκδρομών προς την Κωνσταντινούπολη (560 άτομα γέμισαν οκτώ πούλμαν με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη), τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια το ενδιαφέρον καταγραφόταν μηδενικό. Προορισμό- «έκπληξη» για τους τουριστικούς πράκτορες αποτέλεσε φέτος το ενδιαφέρον των εκδρομέων για να ταξιδέψουν στο χωριό του Άι Βασίλη, στη μακρινή Λαπωνία. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, 540 Έλληνες, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 40% είναι Βορειοελλαδίτες, θα ταξιδέψουν τις εορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων στη μακρινή Λαπωνία. Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, Νέα Υόρκη και Κούβα αποτέλεσαν τους ξεχωριστούς προορισμούς που «ψήφισαν» Βορειοελλαδίτες εκδρομείς και φέτος εκλείπουν από τα γιορτινά τους σχέδια.

 

drones2.jpg

 

Στην αύξηση του αριθμού των εκδρομέων που επέλεξαν φέτος να ταξιδέψουν εκτός ελληνικών συνόρων, σημαντικά επέδρασε κατά τον κ. Θεολόγη, η μείωση σε ποσοστό ως και 10% των τιμών από τους πράκτορες, αλλά και η «επιστροφή» των νέων, ηλικίας 25-40 ετών, στα τουριστικά γραφεία. «Παρόλο που αυτή η ομάδα των πολιτών έχει άριστη σχέση με το Διαδίκτυο και φυσικά συνεχή πρόσβαση, ωστόσο βλέπουμε ότι φέτος επέστρεψαν στα τουριστικά γραφεία, έχοντας προφανώς αγανακτήσει από τις άστοχες χρεώσεις και τις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούνται μέσω του Internet» επισήμανε. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «φέτος οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς έκαναν από νωρίς κρατήσεις για την εορταστική τους εξόρμηση, ξεκινώντας να κλείνουν εισιτήρια από το τέλος Οκτωβρίου» σημείωσε.

 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί 

 

Με τις επιλογές τους, οι Βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες και φέτος ανέδειξαν ως πιο δημοφιλείς προορισμούς τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Πράγα και δευτερευόντως τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Παρίσι. 'Οπως διευκρίνισε ο κ. Θεολόγης, για τους δημοφιλείς προορισμούς, ναυλώθηκαν φέτος 40 πτήσεις τσάρτερ, έναντι 30 πέρυσι, ενώ για τους δεύτερους σε προτίμηση προορισμούς, κρατήθηκαν θέσεις στις τακτικές γραμμές, όταν προ εξαετίας υπήρχαν τσάρτερ. «Ρώμη, Βαρκελώνη, Λονδίνο και Παρίσι, είναι αγαπημένοι προορισμοί για τους Βορειοελλαδίτες εκδρομείς, αλλά ακριβοί» υπογράμμισε.

 nintchdbpict000276140926.jpg

 

Σταθεροί στις προτιμήσεις τους, παραμένουν οι εκδρομείς που επιλέγουν προορισμούς σε γειτονικές χώρες, και έτσι και φέτος, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, ως οι δημοφιλέστεροι μεταξύ των «γειτόνων» της χώρας αναδεικνύονται η Σόφια, το Μπάνσκο, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ