Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 10:23

Μεγάλη ληστεία στο Ritz του Παρισιού που λάτρεψε η Κοκό Σανέλ

Γράφτηκε από

Πέντε άνδρες εισέβαλαν στο κτήριο του Ritz με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οπλισμένοι με τσεκούρια. Κατάφεραν να φύγουν με λεία αξίας μεγαλύτερης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε κοσμήματα, προτού τρεις εξ αυτών συλληφθούν. Άρπαξαν τα κοσμήματα και διέφυγαν. Η αξία των κλοπιμαίων: «μεγαλύτερη των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Το γνωστό ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία Βεντόμ, στην καρδιά του Παρισιού. Το διάσημο ξενοδοχείο, όπου είχε ζήσει η Κοκό Σανέλ, άνοιξε εκ νέου τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2016 έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών ανακαίνισης.

 

1515620042432.jpg

 

Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τρεις από τους ληστές, όμως δύο παραμένουν ασύλληπτοι. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για τη ληστεία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

 

image.ashx.jpeg

 

Η πλατεία Βεντόμ και τα περίχωρά της, όπου βρίσκονται διάσημα κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιία, γίνεται συχνά στόχος ληστών.

 

nintchdbpict000377386028.jpg

Το 2014 είχε ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή έπειτα από πολλές βίαιες ληστείες σε πολυτελή κοσμηματοπωλεία. Τότε είχαν καταγραφεί πέντε ληστείες με όπλο σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών, όλες τους μέρα μεσημέρι, με λεία που εκτιμάται μεταξύ 420.000 και δύο εκατομμυρίων ευρώ.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ