Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 21:28

Έπεσαν oι πρώτες νιφάδες χιονιού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από

Τα πρώτα χιόνια ξεκίνησαν να πέφτουν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα, χιονόπτωση σημειώνεται στο δρόμο από Νέα Μεσήβρια για Ξηροχώρι και Πρόχωμα.

Ακόμη, χιονίζει στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων από το χιλιόμετρο 506 μέχρι 511 καθώς και στην παλαιά Βεροίας από τη διασταύρωση της γέφυρας προς την έξοδο.

Παράλληλα, ασθενής χιονόπτωση υπάρχει σε Λαχανά, Σοχό και Ασκό αλλά στην εθνική Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ρεύμα εξόδου μετά τη διασταύρωση Λαγκαδά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα από την χιονόπτωση.

 

Η «Λητώ»…

 

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ονομάζεται «Λητώ» θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ τις βραδινές ώρες της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, η «Λητώ» κινούμενη γρήγορα θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου θα είναι ισχυρές. 

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

 

Πηγή: thestival.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ