Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:10

Visa: Τα μετρητά στα ταξίδια προκαλούν... άγχος

Γράφτηκε από

Σύμφωνα με τη μελέτη ‘Global Travel Intentions’ της Visa που διεξήχθη σε περισσότερους από 15,000 ταξιδιώτες παγκοσμίως, τα  μετρητά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να προκαλέσουν άγχος.


Η Visa (NYSE: V) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας  σχετικά με τα ταξίδια και τον τουρισμό για το 2017. Η μελέτη ‘Global Travel Intentions’ (GTI) υπογραμμίζει διαφορετικές πτυχές ενός ταξιδιού και αναφέρει ως βασικό κίνητρο για ένα ταξίδι την ανακούφιση από το άγχος της καθημερινότητας. Η μελέτη αποκάλυψε ότι ορισμένοι παράγοντες ενός ταξιδιού ενδέχεται να προκαλούν άγχος, όπως  η μεταφορά και ανταλλαγή μετρητών. Οι cashless λύσεις που προσφέρει η Visa παρέχουν την ελευθερία πληρωμής οπουδήποτε στον κόσμο, ενώ εξασφαλίζουν ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία για πληρωμές σε τοπικό νόμισμα.  Παρότι οι πληρωμές σε τοπικό νόμισμα μοιάζουν πιο οικείες, όταν οι αγορές πραγματοποιούνται στο εξωτερικό συνήθως συνοδεύονται από προμήθειες λόγω της μετατροπής. 

 

Τάσεις για το 2018

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν ταξιδιώτες από 27 χώρες αποκάλυψε τάσεις που αναμένονται να συνεχιστούν το 2018: 

 

 • Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα: Το ποσοστό παγκοσμίως είναι πλέον οχτώ διανυκτερεύσεις, συγκριτικά με δέκα που ήταν το 2013.
 • Περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό: Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερα ταξίδια. Τα τελευταία δύο χρόνια ο μέσος  όρος ταξιδιών ήταν 2,5.  Ο μέσος όρος για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να μεταβληθεί σε 2,7 ταξίδια. Οι Αμερικάνοι κατέχουν την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα, με  3,2 ταξίδια κατά μέσο όρο.  
 • Η τεχνολογία βοηθά τους ταξιδιώτες: To 88%  είχαν online πρόσβαση όταν ήταν στο εξωτερικό. 
 • Πολλαπλοί προορισμοί: Το 11% των ταξιδιών παγκοσμίως γίνονται σε πολλαπλούς προορισμούς.
 • Η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα: Η Ιαπωνία ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες στην Ασία προτιμούν σε μεγάλο βαθμό την Ιαπωνία σαν προορισμό. Οι Αμερικάνοι από την άλλη δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ευρώπη, ενώ και το Μεξικό, ο Καναδάς και η Ιαπωνία κατέχουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις τους. 
 • Top spenders: Οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους,  με τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Κουβέιτ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

 

Απλές πληρωμές στο εξωτερικό

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους και να πλοηγούνται όταν φτάνουν στον προορισμό τους. Το 2017, το 83% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησε μέσα τεχνολογίας, ποσοστό που ανέβηκε σε σύγκριση με το 2015 (78%). 

Παρά το ότι πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κάρτες στις διακοπές, οι περισσότεροι (77%) προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους. Η χρήση κάρτας Visa παρέχει στους ταξιδιώτες  ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία και ενδεχομένως τους βοηθά να αποφύγουν κάποιες κρυφές χρεώσεις στη μετατροπή νομίσματος όταν επιστρέψουν στη χώρα τους. 

 

Επιπλέον στοιχεία από την έρευνα:

 • Τα μετρητά προκαλούν άγχος: Οι ταξιδιώτες ανέφεραν την απώλεια ή την κλοπή χρημάτων ως ισχυρούς παράγοντες άγχους. 
 • Big Spenders: Ο μέσος ταξιδιώτης παγκοσμίως ξοδεύει $1.793 ανά ταξίδι, ωστόσο ο μέσος όρος μετρητών που έχουν μαζί τους ανέρχεται στα $778. 
 • Συναλλαγές: το 72% των ταξιδιωτών παίρνουν συνάλλαγμα πριν το ταξίδι. 
 • Ένας στους 10 ταξιδιώτες πραγματοποιεί ανάληψη μετρητών από ATM στον προορισμό τους. Η ασφάλεια στα ATM αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, αφού σχεδόν ένας στους πέντε ταξιδιώτες τη χαρακτήρισε ως εμπόδιο για τη χρήση του ATM. Ωστόσο, ταξιδιώτες  από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι πιο πιθανό να κάνουν ανάληψη μετρητών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σε σύγκριση με ταξιδιώτες από άλλους προορισμούς. 
 • Τα μετρητά που περισσεύουν μετά από ένα ταξίδι: Ένα ποσοστό 87% δηλώνει ότι στο τέλος των ταξιδιών, τους περισσεύουν μετρητά, ενώ μόνο ένα 29% τα μετατρέπει και πάλι σε νόμισμα που χρησιμοποιείται στη χώρα τους. Ο μέσος όρος παγκοσμίως του ποσού που απομένει σε μετρητά μετά τα ταξίδια είναι $123. 

 «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η επιθυμία για ταξίδια ανά τον κόσμο ολοένα και αυξάνεται, καθώς η τεχνολογία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε στάδιο του ταξιδιού,» δήλωσε η Lynne Biggar, EVP Marketing και Επικοινωνίας της Visa. «Η χρήση κάρτας Visa στο εξωτερικό προσφέρει ασφαλή και άνετη εμπειρία για τον ταξιδιώτη, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία των μετρητών. Καθώς όλο και περισσότεροι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2018, στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους

 

Συμβουλές για πληρωμές χωρίς άγχος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info@mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ