Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 19:02

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές: Ξενάγηση στη Λαυρεωτική την Κυριακή

Γράφτηκε από

Στο πλαίσιο των πράσινων πολιτιστικών διαδρομών του υπουργείου Πολιτισμού η εφορεία αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής διοργανώνει την Κυριακή (28/5/17) ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Λαυρεωτικής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου.

Η περιήγηση ξεκινά στις 10:00 π.μ. με σημείο συνάντησης την Αγία Τριάδα στον δρυμό της Σούριζας, ακολουθεί περίπατος στα μονοπάτια στην κοιλάδα της Σούριζας στον εθνικό δρυμό Σουνίου και ξενάγηση στις 10:30 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο Θορικού.

Αρχαιολόγοι της εφορίας θα ξεναγήσουν μικρούς και μεγάλους σε μια κλειστή διαδρομή μονοπατιών, διασχίζοντας ερειπιώνες και ανασκαμμένα συγκροτήματα αρχαίων μεταλλουργικών εργαστηρίων, κατάλοιπα των εργασιών της γαλλικής και της ελληνικής μεταλλευτικής εταιρείας, αλλά και το μοναδικό γεωλογικό-βιοποικίλο σύνολο του λαυρεωτικού οικότοπου.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, και στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου στη διάρκεια εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί «Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου αρχαιολογικών διαδρομών στην κοιλάδα της Σούριζας Λαυρεωτικής».

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ