Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 12:13

Καταγγελία τουρίστριας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL για τα σκουπίδια πλήττει την εικόνα της Κέρκυρας vid)

Γράφτηκε από

Κι εκεί που πηγαίναν όλα πρίμα, το τηλεοπτικό δίκτυο RTL αναφέρεται σε μία πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα και αφορά φυσικά στα σκουπίδια

Σε ρεπορτάζ του RTL Ολλανδίας, γίνεται αναφορά στην θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα και φιλοξενούνται δηλώσεις τουρίστριας από την χώρα της τουλίπας, η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως σε όλη την διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το μέρος όπου θα παραθέριζε συναντούσε παντού όγκους απορριμμάτων. 

Αντίκρισε μάλιστα, σκουπίδια ακόμα και μπροστά από τα Ανάκτορα. Σκουπίδια, τα οποία σαπίζουν και βρωμούν και σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμεναν να δουν στον πολυδιαφημισμένο «παράδεισο» της Κέρκυρας οι τουρίστες, όπως λέει το RTL.

 

kfhdshfjkds.jpg

 

Σύμφωνα, εξάλλου, με την TUI, η οποία κλήθηκε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ολλανδικού RTL, στην Κέρκυρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε διαδικασία λειτουργίας μιας νέας χωματερής, οι ιθύνοντες της TUI βρίσκονται σε συζητήσεις με τους φορείς της Κέρκυρας, τα ταξίδια ωστόσο, συνεχίζονται κανονικά καθώς η ταξιδιωτική εμπειρία δεν απειλείται εντός των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων».

Το πρόβλημα με την αποκομιδή και γενικότερα με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα είναι γνωστό τοις πάσι πλέον ότι έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι επιπτώσεις μάλιστα, του συγκεκριμένου προβλήματος είναι πλέον συντριπτικές όχι μόνο για την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού των Φαιάκων, αλλά και για την οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Το πλήγμα στο τουριστικό γόητρο της «Κόμισσας του Ιονίου» είναι, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, πολύ μεγάλο κι αυτό που απεύχονται πλέον άπαντες είναι να μην αποδειχθεί καθοριστικό για τα επόμενα καλοκαίρια.

Η διάσταση του προβλήματος -δυστυχώς για ένα ακόμα καλοκαίρι- είναι τέτοια, που έχει -προ πολλού- υπερβεί τα κερκυραϊκά ή ακόμα και πανελλαδικά όρια και πλέον ο «βραχνάς» της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί των Φαιάκων αποτελεί είδηση ακόμα και σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Πηγή: startmedia.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ