Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 12:55

Οι ανεμογεννήτριες στα Άγραφα θα φέρουν ιδιωτικοποίηση της Λίμνης Πλαστήρα;

Γράφτηκε από

Έχει μεγάλη ουρά, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της τοποθέτησης πάρκου 300 τεράστιων σε διαστάσεις ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων, πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα.

Τις ανεμογγενήτριες θα κατασκευάσει μεγάλο Γερμανικό εργοστάσιο το οποίο ειδικεύεται στις ΑΠΕ και το τελευταίο διάστημα είχε σμίκρυνση των δραστηριοτήτων του και για αυτό επέλέγη μεσω της ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων) που θα χρηματοδτήσει το όλο project, να ενισχυθεί ο τζίρος και η δραστηριότητά του με λογικές κενσιανής προσέγγισης.

Το κυριότερο όλων είναι ότι η τοποθέτηση μεγάλων ανεμογγενητριών στα Άγραφα, πέρα από τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις φέρνει από την πίσω πόρτα και την ιδιωτικοποίηση της Λίμνης Πλαστήρα. Και αυτό γιατί τα αιολικά πεδία δεν είναι σταθερά στην παραγωγή ενέργειας, άρα θα χρειάζεται συμπλήρωση των ηλεκτρικών φορτίων από υδατοπτώσεις και υδροηλεκτρική ενέργεια.


 Το πυροφυλάκιο Καστανιάς με θέα τα φιόρδ της Λίμνης Πλαστήρα


25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-99.jpg

 

Με τον τρόπο αυτό λοιπον θα υπάρχει έλεγχος των υδάτινων αποθεμάτων της λίμνης, τα οποία θα παρέχονται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο το καλοκαίρι που εξυπηρετούν και αρδευτικούς σκοπούς, αλλά και σε περιόδους που θα επικρατεί άπνοια, παραβιάζοντας και το ωφέλιμο φορτίο και το οικολογικό όριο της Λίμνης, με γνώμονα τη διατήρηση σταθερού ηλεκτρικού φορτίου.

 

wind-energy.jpg

 

Το όλο εγχείρημα στην Κοιμωμένη των Αγράφων, επιχειρει να πιάσει κοιμωμένη την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, αλλά και την αγροτική κοινότητα στο θεσσαλικό κάμπο και εντέλει το περιβάλλον σε μία περιοχή προστατευόμενη με το δίκτυο Νatura 2000...

Πηγή: thessaliatv

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ