Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 12:27

O αθηναϊκός παράδεισος της δεκαετίας του 80' έγινε σκουπιδότοπος (vid)

Γράφτηκε από

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η Β’ Πλαζ Βούλας που κάποτε αποτελούσε «παράδεισο» για τους Αθηναίους.

Η Β' Πλαζ Βούλας ήταν από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής τις δεκαετίες του 80’ και του 90’. Μια παραλία που ήταν ο ιδανικός προορισμός για μια βουτιά, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας. Η Πλαζ ήταν διάσημη και ξεχωριστή για την εποχή της λόγω και των εγκαταστάσεων που διέθετε (αποδυτήρια, καντίνες, καφέ τουριστικά μαγαζιά κτλ) , γι’ αυτό και αποτελούσε ένα από τα πιο ελκυστικά ντεκόρ για τις ελληνικές ταινίες. 

 


Αυτό είναι το «Μικρό Πήλιο» της Αττικής που κρύβεται… (vid) 


 

Όπως για παράδειγμα στην ταινία "Ό Ροζ Γάτος" με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, τον Πάνο Μιχαλόπουλο την Βάνα Μπάρμπα και την Έφη Πίκουλα.

Σήμερα δυστυχώς η πλαζ είναι εγκαταλελειμμένη. Σύμφωνα με την ομάδα Up Drones που έκανε "αυτοψία" από ψηλά, παντού συναντάς ερείπια, σπασμένα τζάμια, ενώ σε ορισμένα σημεία η δυσωδία είναι αφόρητη. Το μοναδικό θετικό είναι πως οι κάδοι του Δήμου είναι άδειοι και καθαροί, όμως τα σκουπίδια που βρίσκονται εντός των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλά και διάσπαρτα στον χώρο.

 

video by Up Drones

 

Τέλος, όπως αναφέρει η ομάδα Up Drones που δημιούργησε το βίντεο, εντός του κόλπου που σχηματίζεται στην πλαζ -μεταξύ αμμουδιάς και των τσιμεντένιων κατασκευών που βρίσκονται εντός της θάλασσας- υπάρχει ποσότητα μαζούτ.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ