Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 19:32

Πόλος έλξης επισκεπτών το φετινό Kavala AirSea Show (vid)

Γράφτηκε από

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το φετινό 7ο Kavala AirSea Show.

«Τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, όχι μόνο της Καβάλας αλλά και των όμορων νομών» υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, υπεύθυνος και συντονιστής της διοργάνωσης.

Χάρη στη μορφολογία της πόλης, την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών, στο θέαμα στον αέρα αλλά και στις στατικές εκθέσεις, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ. «Μέσα στην Καβάλα, και συγκεκριμένα μόνο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καβάλας, οι επισκέπτες υπολογίζονται στους 25.000 σε κάθε μέρα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Π. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Πιο μετρήσιμο στοιχείο στον τομέα της προσέλευσης είναι οι επίσημα εγγεγραμμένοι spotter και press· φέτος ήταν 87 από πολλές χώρες, είναι όλοι αυτοί που μπορούν να δείξουν το “άπλωμα” της διοργάνωσης σε άλλο επίπεδο».

 

video by ENA channel και SOTIRIS KOKKIDHS

 

Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε και σημαντικές καινοτομίες πέρα από τα πτητικά μέσα, όπως τα επιθετικά ελικόπτερα, το μαχητικό αεροσκάφος της Ομάδας Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς» αλλά και τα ακροβατικά σμήνη, που παρουσίασαν πτήσεις ακριβείας πάνω από τον ουρανό της Καβάλας.

 

video by ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΤΣΗΣ

 

«Μεγάλος όγκος αεροσκαφών και άλλων πτητικών μέσων ήρθε την ίδια ώρα της Παρασκευής 29 Ιουνίου, και έτσι ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του πλήρους show. Όλα έγιναν με ασφάλεια ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η πρώτη φορά τόσο μαζική συμμετοχή όλων των κατηγοριών του αλεξιπτωτισμού» σημείωσε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εξηγώντας πως οι επιδείξεις ειδικών paramotor, ακροβατικών αλλά και λιγότερο ακροβατικών εμφανίσεων συμπλήρωναν το τριήμερο πρόγραμμα των επιδείξεων, που ολοκληρώθηκαν όταν μέσα σε ειδικό σημείο προσγειώθηκαν επαγγελματίες της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού «με τέσσερα άλματα πολύ εντυπωσιακά σε μια ειδική ζώνη προσγείωσης που δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Καβάλας».

 

video by gvlacom

 

Σύμφωνα με τον Π. Γεωργιάδη, με τη διοργάνωση αυτήν «ο κόσμος έρχεται πολύ κοντά στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, ενώ και τα πληρώματα το θεωρούν εξαιρετικό γιατί “ανακατεύονται” αυτές τις μέρες με όλη την κοινωνία της πόλης και δεν υπάρχει η απόσταση που πάντα έχει ένα αεροδρόμιο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ