Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 12:26

Εμφάνιση μεδουσών με... τσιμπήματα σε παραλίες της Λεμεσού

Γράφτηκε από

Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την εμφάνιση μεδουσών σε παραλίες της Λεμεσού.

Κάποιοι λουόμενοι εμφάνισαν εξανθήματα που προέρχονται από τσιμπήματα «μωρών- μεδουσών».

Το συγκεκριμένο είδος υπάρχει σε όλη τη Μεσόγειο και μπορεί εν δυνάμει να βρεθεί σε όλες τις παραλίες της Κύπρου. Πού θα εμφανιστεί όμως εξαρτάται από την κατεύθυνση των ρευμάτων. Η εμφάνιση στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τυχαία, ενώ θα μπορούσε να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε θάλασσα της Κύπρου.

 

image-1.ashx.jpeg

 

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας, σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας, είναι πολύ μικρό, μόλις που γίνεται ορατό με γυμνό μάτι. Ο περιορισμός της κίνησης τους είναι ο λόγος που κινούνται μέσω των ρευμάτων. Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικές για το οικοσύστημα, αφού είναι τροφή για τις χελώνες.

Επίσης, όπως γράφει το 24h.com.cy, από τις αρχές Ιουνίου καταγράφονται συνεχώς περιστατικά με παιδιά κυρίως που εμφανίζουν στο σώμα του κοκκινίλες, κνησμούς και σε αρκετές περιπτώσεις και πυρετό.Σύμφωνα με πηγές του 24h τα περιστατικά δεν καταγράφονται λόγω της άμμου όπως λέχθηκε αρχικά αλλά των αυγών των μεδουσών τα οποία είναι αόρατα. 

 

image-2.ashx.jpeg

 

Όπως ανέφερε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λεμεσός» ο αρμόδιος λειτουργός του Τομέα Περιβάλλοντος του Τμήματος Αλιείας, Σάββας Μιχαηλίδης, η υπεραλιεία είναι αυτή που κατά κανόνα ευθύνονται για την αύξηση του αριθμού των μεδουσών που εμφανίζονται στη θάλασσα.

 

image.ashx.jpeg

 

Πηγή: sigmalive

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ