Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 14:21

Ένα summer school για μικρούς βοηθούς του Σέρλοκ Χολμς στον Παρνασσό

Γράφτηκε από

Στο κτήμα Αμφίκαια, στην Αμφίκλεια κοντά στο χιονοδρομικό του Παρνασσού λειτουργεί κάθε καλοκαίρι ένα summer school για μαθητές, στο οποίο α παιδιά έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν παίρνοντας μέρος σε ένα θεματικό παιχνίδι, αλλά και να γίνουν μικροί εξερευνητές.

Φέτος το θέμα είναι ο Σέρλοκ Χόλμς και το σενάριο φέρνει τον διάσημο ντετέκτιβ στο κτήμα Αμφίκαια να απολαμβάνει τις διακοπές του ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα, ποταμάκια, μονοπάτια, μέχρι που κάποιος χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά του.

Ένα μεγάλο μυστήριο κρύβεται στην περιοχή. Πρόκειται για την μεγάλη πρόκληση που κλήθηκαν να λύσουν παιδιά ηλικίας 7 έως 13 χρόνων μέσα σε 10 μέρες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος και προέδρου της «Χαρισμάθεια», Αλέξανδρο Παπανδρέου «είναι ένα summer school στο οποίο δεν έρχονται μόνο τα χαρισματικά παιδιά, αλλά είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά να επιλέξουν να έρθουν, αφού πρώτα γίνουν κάποιες διαδικασίες».

«Ουσιαστικά αυτό που κάνουν τα παιδιά είναι κάποια μαθήματα, όπως ανατομία, ιστορία, κρυπτογραφία, δηλαδή τι σημαίνει κρυπτογραφία, κωδικοποίηση, κάνουν εργαστήρια και μπαίνουν στην διαδικασία να τα εφαρμόσουν. Εμείς έχουμε ένα θέμα, φέτος είναι ο Σέρλοκ Χολμς κι η εξαφάνιση ενός επιστήμονα. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν εργαλεία για την εξερεύνηση ενός μυστηρίου, να καταλάβουν τα πάντα γύρω από την έννοια τεχνητή νοημοσύνη, έχουν κάνει εργαστήρια για να φτιάξουν το χάπι της ευτυχίας από τα φυτά και τα βότανα που υπάρχουν στον βοτανικό κήπο στο κτήμα Αμφίκαια, στο οποίο, υπάρχουν και διαμορφωμένες αίθουσες και χώροι προβολής, αλλά και πολλών δραστηριοτήτων, έχουν φτιάξει ψωμί, έχουν ταΐσει τα άλογα στους στάβλους. Γενικά υπάρχουν πολλοί καταπράσινοι εξωτερικοί χώροι όπου τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση»,
επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.

Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με την συμμετοχή τους στο summer school γιατί υπάρχει μια πολύπλευρη αντιμετώπιση, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει: «Έχουν τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης εκτός από τα εργαστήρια και τα μαθήματά τους, καθώς οι παράλληλες δραστηριότητες που γεμίζουν στην απογευματινή ζώνη περιλαμβάνουν ρομποτική, κατασκευή ιστοσελίδας, θεατρικό παιχνίδι - κινητική έκφραση, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, περιβαλλοντική εκπαίδευση, δημιουργική γραφή, αφήγηση παραμυθιών, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, κινηματογράφο, δημοσιογραφία».

Ο κύκλος αυτών των δραστηριοτήτων και του summer camp στο κτήμα Αμφίκαια κλείνει την Δευτέρα 26 Ιουνίου οπότε και τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και των εργαστηρίων τους στην τελετή λήξης που έχουν οργανώσει οι υπεύθυνοι. «Εντός του καλοκαιριού έχουν προγραμματίσει άλλα δύο camp, ένα τριήμερο στο Μοναστηράκι, με θέμα το μυστήριο, από τις 17 μέχρι τις 20 Ιουλίου και ένα ακόμη στο Ηράκλειο της Κρήτης, για δυο εβδομάδες από τις 24 Ιουλίου με 4 Αυγούστου», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και διευκρινίζει ότι αυτό που κερδίζουν στην ουσία τα παιδιά από τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι πως «μπαίνουν σε μια διαδικασία το καλοκαίρι που είναι πιο χαλαρά να αποκομίσουν και να μάθουν κάποια πράγματα, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να αναπτύξουν δεξιότητες. Είναι πιο ωφέλιμο να είναι έξω από το σπίτι, μακριά από την τηλεόραση».

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ