Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 12:42

Ο τουρισμός απογειώνεται στα μέρη όπου γυρίζεται το Game of Thrones

Γράφτηκε από

Το Game of Thrones επέστρεψε στις οθόνες, μαζί και το ντελίριο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο για την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο. Αν σας φανεί παράξενο γιατί εμείς ως ένα ταξιδιωτικό διαδραστικό site ασχολούμαστε με την επιτυχία της HBO, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές θα μας... δικαιολογήσετε!

Ποιος γνωρίζει ότι η αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα μέρη όπου γίνονται γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς είναι εντυπωσιακή; Η Hotels.com, η οποία λόγω και της παγκόσμιας πρεμιέρας της 7ης σεζόν, πραγματοποίησε έρευνα στην οποία κατέγραψε εκτόξευση των αναζητήσεων για προορισμούς που παρουσιάζονται μέσα από τη σειρά, την οποία παρακολουθούν συστηματικά, σύμφωνα με στοιχεία από το 2016, περισσότεροι από 23 εκατ. τηλεθεατές.

Οι προορισμοί αυτοί είναι η Ισλανδία, η Ισπανία, η Κροατία και η Β. Ιρλανδία.

Η Ισλανδία, η οποία διαθέτει το πιο αντιπροσωπευτικό τοπίο της σειράς, το οποίο στην ταινία αναφέρεται ως Beyond the Wall, έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων, άνω του 285%, από το 2014, όταν ξεκίνησε η παγκόσμια μανία με τη σειρά.

Η ανοδική τάση συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, με αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση παρατηρείται ακόμα σε πολλούς προορισμούς της Κροατίας, που αποτελεί άλλον έναν βασικό προορισμό των γυρισμάτων, όπως η αρχαία πόλη Σπλίτ στις δαλματικές ακτές (+120%). Η λιγότερο γνωστή πόλη Sibenik σημειώνει αύξηση 60%.

Οι αναζητήσεις για Σεβίλλη (στην ταινία Dorne) είναι αυξημένες κατά 145%

Το Μπέλφαστ, το οποίο περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις σεζόν της σειράς, παρουσιάζει αύξηση 120%.

 

Mην χάσετε: O γκουρού των ταξιδιών προτείνει...

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ