Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 08:30

Ποιός ζητά να μπει εισητήριο 10 ευρώ σε Ελαφονήσι - Μπάλο και γιατί;

Γράφτηκε από
Ελαφόνησος Ελαφόνησος pixabay.com

Προτάσεις που θα συζητηθούν κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων προς τις δημοτικές Αρχές Κισσάμου και Κανδάνου - Σελίνου με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και για την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές του Μπάλου και του Ελαφονησίου.

Μεταξύ των προτάσεων είναι και η καθιέρωση εισόδου 10 ευρώ σε Ελαφονήσι και Μπάλο για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και περιποίησης των δύο περιοχών που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

παραλία Μπάλος ΧανιάΜπάλος

Η Ένωση ξενοδόχων προτείνει, επίσης, την πλήρη απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση στις δύο περιοχές, ενώ, σύμφωνα με την Ένωση, το προσωπικό που θα προσλαμβάνεται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα πρέπει να γνωρίζει άριστα αγγλικά και το ωράριό του θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο.

«Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές, δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης» επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων.

παραλία Ελαφόνησος Χανιά ΚρήτηΕλαφόνησος

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά σε δύο πολύ σημαντικές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και οι αρμόδιοι πρέπει να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψιν τους όλες τις πλευρές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ