Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:30

Η Θάσος τόλμησε, απέρριψε το all inclusive και τώρα έχει πληρότητα 100%!

Γράφτηκε από
Η Θάσος τόλμησε, απέρριψε το all inclusive και τώρα έχει πληρότητα 100%! youtube

Η στρατηγική του "all inclusive" στον τουρισμό διχάζει, γιατί ενώ λύνει κάποια προβλήματα, δημιουργεί νέα. Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν "all inclusive" υπηρεσίες είναι πολύ ελκυστικά για τους ξένους, από την άλλη όμως στερούν έσοδα από άλλες επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ κ.α.

Η Θάσος τόλμησε και σε συνεργασία με τους τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς ο Δήμος απέκλεισε κάθε "all inclusive" υπηρεσία στο νησί. Αυτό όχι μόνο δεν μείωσε τις αφίξεις, αλλά τις αύξησε με αποτέλεσμα φέτος η πληρότητα να αγγίζει το 100% και όλοι να νιώθουν δικαιωμένοι για την απόφασή τους να αφήσουν και τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις να δουλέψουν.

Μην ξεχάσετε: Μια μαγευτική φυσική πισίνα στη Θάσο δίπλα στη θάλασσα

O δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, είπε, μιλώντας, στο ραδιόφωνο "Πρακτορείο 104,9fm", ότι "οι Βορειοελλαδίτες προτιμούν τη Θάσο έδω και πάρα πολλά χρόνια, αφού πρώτοι έχουν ανακαλύψει το νησί. Ο ίδιος τόνισε ότι "το νησί είναι για όλα τα "βαλάντια", θα δουλέψει εδώ το πεντάστερο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά θα δουλέψει ακόμη και η μικρή επιχείρηση αφού οι επισκέπτες είναι διαφορετικοί, όλες οι ηλικίες και κυρίως δεν υπάρχει το "all inclusive", που είναι απαράδεκτο". Επισήμανε ότι "η στρατηγική του "all inclusive" δεν υιοθετήθηκε μετά από απόφαση του δήμου σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που συμφώνησαν σε αυτό.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε ότι "η πληρότητα στη Θάσο αγγίζει πλέον το 100% και ήδη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης (τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση 35% σε σχέση με πέρσι) καταφθάνουν πτήσεις τσάρτερ από νέες αγορές όπως Σκανδιναβία, Ρωσία, Λευκορωσία και Γερμανία. Κάθε χρόνο έχουμε αύξηση και ποσοτική και ποιοτική". Ο ίδιος είπε ότι "θέλουμε και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι Τούρκοι θυμίζουν τους Έλληνες των καλών εποχών, και οι Ρουμάνοι καταφθάνουν συνεχώς στο νησί, γιατί η Θάσος βρίσκεται πάνω στην Εγνατία οδό, αφού είναι εύκολη η πρόσβαση, κάθε μισή ώρα έχει φεριμπότ".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ