Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 19:10

"Όχι" στο εισιτήριο σε Μπάλο και Ελαφονήσι από τον δήμαρχο Κισσάμου

Γράφτηκε από
Ελαφονήσι, Χανιά Ελαφονήσι, Χανιά photo by chaniataxi.gr

Αντίθετος στην επιβολή εισιτηρίου 10 ευρώ στους επισκέπτες των παραλιών σε Μπάλο και Ελαφονήσι είναι ο δήμαρχος Κισσάμου, απαντώντας έτσι αρνητικά στην πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν από δύο μέρες η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων πρότειναν στους αρμόδιους δήμους του νομού Χανίων την επιβολή εισιτηρίου 10 ευρώ σε όλους τους επισκέπτες των παραλιών σε Μπάλο και Ελαφόνησο. Διαβάστε το σκεπτικό της πρότασης εδώ

Μπάλος photo by askbeach.com

Σε γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος κ. Σταθάκης αναφέρει ότι "σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε να υπάρχει ένα, τέτοιου είδους, αντίτιμο που θα θεωρηθεί ως "επιβολή ποινής" για τους επισκέπτες της παραλίας του Μπάλου και του Ελαφονησίου. Δεδομένα, οι περισσότεροι επισκέπτες των παραλιών αυτών θα αποφύγουν να τις επισκεφτούν. Από την άλλη, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο δεν θα αποτελέσει ένα οικονομικό μέτρο που θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο μας να εισπράξει τεράστια ποσά.  Σαφώς, το τέλος που θα επιβληθεί θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη και με τη συνολικότερη διαχείριση της περιοχής".

Παράλληλα  τονίζει  ότι "το όποιο μεγαλύτερο τίμημα (από το ισχύον 1 ευρώ εισιτήριο στον Μπάλο) μπορεί να υπάρξει για τις παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου, αλλά θα  προκύψει μέσα από τις οικονομοτεχνικές μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο, σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδα".

Στην ίδια επιστολή,  ο κ. Σταθάκης ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος είναι υπέρ του ελέγχου διαχείρισης των παραλιών, υπογραμμίζοντας  την ανάγκη  να τηρούνται οι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ