Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 09:00

Ο τουρισμός δίνει ώθηση στην ελληνική αγορά ακινήτων

Γράφτηκε από
Το ανακαινισμένο αεροδρόμο της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2017 Το ανακαινισμένο αεροδρόμο της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2017 Καθημερινή

Η ελληνική αγορά ακινήτων δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από το ξεκίνημα της κρίσης μέχρι σήμερα, καθώς σχεδόν πάγωσαν οι αγοραπωλησίες, με αποτέλεσμα οι τιμές να μειώνονται συνεχώς, χωρίς να μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα.

Σε ανταπόκρισή της από την Ελλάδα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι επιτέλους δίνεται κάποια ώθηση στην αγορά από τη διαρκή άνοδο του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στο κομμάτι των εξοχικών κατοικιών.

Εξοχική κατοικία στη Μύκονο by chorografoi.gr

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας μίλησε μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Πετρά, κτηματομεσίτη γεννημένο στη Στουτγάρδη, ο οποίος «επέστρεψε στην πατρίδα του πατέρα του» στην αρχή της κρίσης, το 2010, για να αναλάβει στη Ρόδο τη διεύθυνση της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel & Volkers. Λίγο μετά την άφιξή του, «η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η αγορά ακινήτων κατέρρευσε. Όμως τώρα είναι πεπεισμένος ότι "αφήσαμε την κρίση πίσω μας, κινούμαστε πάλι ανοδικά!"», γράφει η Handelsblatt.

Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ επισημαίνει ότι η Ελλάδα κινείται για τρίτη κατά σειρά χρονιά προς ένα τουριστικό ρεκόρ. Από την τουριστική άνοδο στην Ελλάδα «δεν επωφελούνται μόνο οι έλληνες ξενοδόχοι και εστιάτορες. Και η αγορά της δεύτερης κατοικίας παίρνει νέα ώθηση χάρη στον τουρισμό», λέει ο Γιώργος Πετράς. «Το γεγονός ότι η Αθήνα μπόρεσε να εκδώσει ξανά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ένα ομόλογο στην κεφαλαιαγορά, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ακόμη ένα δείγμα για το ξεκίνημα μιας ανάκαμψης. Ο κτηματομεσίτης είχε στο πρώτο μισό του 2017, 60% μεγαλύτερη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. "Η εμπιστοσύνη επιστρέφει", πιστεύει ο Πετράς».

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ