Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 13:40

Ρεκόρ αφίξεων Τούρκων τουριστών στην Αλεξανδρούπολη

Γράφτηκε από

Η Αλεξανδρούπολη κατάφερε να προσελκύσει αριθμό ρεκόρ τουριστών, κυρίως από την Τουρκία, μετά από μακροχρόνια μελέτη και προσπάθειες των φορέων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως την τρέχουσα θερινή περίοδο σπάει «κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορικά με τις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη».
Διευκρινίζει τη σημασία της ποιότητας των συγκεκριμένων τουριστών «καθότι δεν μένουν μόνο μέσα στα ξενοδοχεία, αλλά βγαίνουν στην πόλη αγοράζοντας προϊόντα από την αγορά της, αξιοποιώντας όλα αυτά τα καταστήματα καφέ και εστίασης που υφίστανται στην περιοχή και παρέχουν ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Σ’ αυτά τα πλαίσια λοιπόν η αύξηση αυτή της επισκεψιμότητας και των ροών που είδαμε τους προηγούμενους μήνες, ουσιαστικά φαίνεται στα ταμεία των επιχειρήσεων τόσο των εμπορικών όσο και των παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα ουσιαστικά να συνεισφέρουν σημαντικά στους ετήσιους τζίρους των καταστημάτων και να δημιουργούνται προσδοκίες για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων της Αλεξανδρούπολης έναντι των τουριστών υπογραμμίζοντας: «Μέσα σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα 3-4 ετών έχουν ουσιαστικά να επιδείξουν ιδιαίτερο επαγγελματισμό και μια ιδιαίτερη τουριστική συνείδηση, η οποία σε άλλες περιπτώσεις πιθανόν να ήταν δύσκολο να αποκτηθεί και τούτο το βλέπουμε, διότι έχουμε προσαρμόσει τη συμπεριφορά και την ίδια τη λειτουργία των καταστημάτων έναντι των αναγκών αλλά και των προσδοκιών όλων αυτών των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη και την περιοχή μας».

Θετικό είναι το πρόσημο όσον αφορά το επίπεδο των αφίξεων στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μένει να δούμε τι οικονομικό αντίκρισμα θα έχει και στο επίπεδο των εσόδων για την τοπική οικονομία». Δηλώνει ότι το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου υπήρχαν πληρότητες, σημειώνοντας, όμως, ότι «αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, δεδομένου ότι αν τα ξενοδοχεία στην περιοχή δεν δουλέψουν τους συγκεκριμένους μήνες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ