Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 11:07

Τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης δίνουν άλλο χρώμα στην πόλη

Γράφτηκε από
Τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης δίνουν άλλο χρώμα στην πόλη MyPortal.gr

Τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης, που κάνουν τη διαδρομή από το λιμάνι έως τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, έχουν δώσει άλλο χρώμα στην πόλη και οι τουρίστες τα έχουν αγκαλιάσει. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι και τα δρομολόγια στον Θερμαϊκό θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής, η αυξημένη κίνηση οφείλεται στον τουρισμό της πόλης, καθώς είναι πολλοί οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που επιλέγουν να τη δουν μέσα από τη θάλασσα και να κάνουν τη διαδρομή από το λιμάνι έως τους Νέους Επιβάτες και την Περαία.

Ευχάριστη έκπληξη σε αυτήν τη διαδρομή, όπως την περιγράφει ο κ. Τσαμασλής, είναι οι στιγμές που δίπλα στα καραβάκια κολυμπούν δελφίνια. Πρόσφατα μάλιστα οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να δουν σε κοντινή απόσταση και μια φώκια, την ώρα που το καραβάκι περνούσε από την περιοχή της Καλαμαριάς με κατεύθυνση την Περαία. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, «η εικόνα σε σχέση με την καθαριότητα που αντικρίζουν οι τουρίστες που κατεβαίνουν στις περιοχές των Νέων Επιβατών όσο και στην Περαία είναι αποθαρρυντική».

Υπενθυμίζεται ότι τα καραβάκια «Κωνσταντής» και «Άγιος Γεώργιος», έχοντας αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και κάνοντας στάση στον Λευκό Πύργο, προσεγγίζουν καθημερινά τις κοντινές και βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, με 20 συνολικά δρομολόγια.

video by Thessaloniki video tour

Τα δρομολόγια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» ξεκίνησαν τον Ιούνιο, συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο, και θα πραγματοποιούνται έως τέλη Οκτωβρίου, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Τα δύο καραβάκια έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν συνολικά 280 επιβάτες.

Τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

Σ’ ότι αφορά τις ώρες αναχώρησης, παραμένουν ως έχουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Συγκεκριμένα, από Θεσσαλονίκη, αναχωρήσεις πραγματοποιούνται τις εξής ώρες: 10.00, 11.00, 12.30, 14.00, 15.30, 17.00,18.00, 19.30, 20.30, 21.30.

Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία, οι ώρες αναχώρησης είναι 09.30, 11.00, 12.30, 13.30, 15.00, 17.00, 18.00, 19.30, 20.30 και 21.30.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ