Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 10:30

Ξεκινούν οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Γράφτηκε από

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διοργανώνει τους 18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2017 στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου». 

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 25 Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι με 200 άτομα πληρώματα, και διάφορα άλλα Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των προσκοπικών λέμβών είναι δεκάκωπες παραδοσιακές φαλαινίδες τύπου «Λάτις Τριάρμενος» και πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».

Sailing_1.jpg

 Οι Αγώνες θα εκκινήσουν στο θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου και θα περιλαμβάνουν: 

  • Το Σάββατο 4/11/2017: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ μετά τη λήξη της πρώτης
  • Την Κυριακή 5/11/2016: ταξίδι στον Άγιο Κοσμά με ώρα εκκίνησης 11.00
  • Η Τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/11 στις 19:30

 Ειδικά φέτος θα συμμετάσχουν στη δράση αθλητές ιστιοπλοΐας της Ομάδας των Hellenic Special Olympics, η παρουσία των οποίων τιμά διοργανωτές και συμμετέχοντες.

afisa.jpg

Η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα πάει πίσω στο 1913 που ιδρύθηκε η «ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων» με σκοπό την αγωγή παιδιών και νέων μέσα από την εξοικείωση με τη θάλασσα και την Ελληνική Ναυτική παράδοση. Η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε την προσφορά αυτή στους χιλιάδες νέους και παιδιά με τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας των Ναυτοπροσκόπων.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ