Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:45

7ο Winter camp: Ελεύθερο κάμπινγκ σε ένα υπέροχο γραφικό μέρος, προλαβαίνετε... (vid)

Γράφτηκε από

Ένα ξεχωριστό τριήμερο στη Φύση θα περάσουν όσοι λάβουν μέρος στο Winter Camp που πραγματοποιείται στην Ίστριο, αυτή τη χρονιά στις 16, 17 και 18  Μαρτίου για ένα ξεχωριστό τριήμερο δίπλα στη φύση.

Χωρίς οικονομικές συναλλαγές, με την συμμετοχή πολλών εθελοντικών ομάδων του νησιού, με ελεύθερο καμπινγκ, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με τοπικά μουσικά συγκροτήματα να εναλλάσσονται επι σκηνής, με πολύ ποτό και φαγητό, με την καλύτερη παρέα στο καλύτερο μέρος, το 7ο Winter Camp είναι γεγονός.

Φέρτε το αντίσκηνο σας, εφοδιαστείτε με την πιο καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε ένα μοναδικό Παρασκευο-Σαββατοκύριακο ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της πόλης.


 Απόδραση στη λίμνη Πλαστήρα και στα ορεινά της Ευρυτανίας, κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ (vid)


 

thumb_640.jpgΦωτό από πέρσι...

 

Και μία γεύση... ακόμη από το περσινό...

 

video by Olive, Feta & Ouzo

 

Για να γίνει η διαμονή σας καλύτερη, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιαστεί με τον βασικό εξοπλισμό για κατασκήνωση:

 

• Σκηνή κατάλληλη για χειμώνα,

• Υποστρώματα ή στρώματα ύπνου,

• Υπνόσακος, κατάλληλος για το κρύο,

• Φακούς ή φαναράκια,

• Τρόφιμα και ποτά,

• Πιάτα, πιρούνια, ποτηράκια και τέλος,

• Σακούλες σκουπιδιών, γιατί ο καλός κατασκηνωτής δεν αφήνει σκουπίδια εκεί που κατασκηνώνει.

 

1-save_0.jpg

 

Ιδανικό μέρος…

Η Ίστριος είναι παραδοσιακό γραφικό χωριό της νότιας Ρόδου χτισμένο σε οροπέδιο με υψόμετρο 264 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Ρόδου και απέχει περίπου 80 χλμ (μέσω νέου οδικού άξονα) ή 85,2 χλμ (μέσω παλαιού οδικού άξονα) από το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.

Η περιοχή που εκτείνεται γύρω από την Ίστριο προς το Φράγμα Απολακκιάς και προς Προφίλια, αποτελεί καταφύγιο άγριας πανίδας (πέρδικα, λαγός, ελάφι Dama dama, γνωστότερο ως «πλατόνι της Ρόδου» κ.α.) και προστατεύεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο “Ναtura 2000”.

Χάρη στη μεγάλη φυσική της ομορφιά (πευκοδάση, αμπέλια, ελαιώνες, καταρράκτες κ.α.), η Ίστριος και τα περίχωρά της αποτελούν ένα από τα ομορφότερα τοπία ιδανικά για πεζοπορία και επαφή με τη φύση. Από τα ψηλότερα σημεία του χωριού μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα προς την Απολακκιά και στο βάθος του ορίζοντα τα βουνά προς τα Σιάννα και τη Μονόλιθο.

 

INFO: 7ο Ίστριος winter camp

16, 17, 18 Μαρτίου, Ίστριος

Πληροφορίες: rodiaki.gr/wikipedia

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ