Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 11:07

Στην Ελλάδα ένα από τα 3 πιο εντυπωσιακά μέρη για καταδύσεις της Μεσογείου

Γράφτηκε από

Το Παυλοπέτρι στη Λακωνία βρίσκεται ανάμεσα στα τρία πιο εντυπωσιακά μέρη για καταδύσεις της Μεσογείου σύμφωνα με το Luxury Travel Blog. Το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό και η ζωή που ευδοκιμεί εκεί είναι ασύγκριτης ομορφιάς. Στον βυθό της θάλασσας υπάρχουν περισσότερα απομεινάρια της ιστορίας απ’ ότι στα ράφια όλων των μουσείων της γης.

Γιατί να μην τα εξερευνήσετε μόνοι σας;

Ανακαλύψτε τα τρία μεγαλύτερα υποθαλάσσια αξιοθέατα της Μεσογείου, τα οποία σε σχετικά μικρά βάθη είναι προσιτά ακόμα και σε όσους είναι αρχάριοι δύτες.

Παλάτι της Κλεοπάτρας, Αίγυπτος

Καταδύσεις το υποβρύχιο παλάτι της Κλεοπάτρας

Στην πρώτη θέση, βρίσκεται το Παλάτι της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο. Κάποτε, αυτή η πόλη δεν ήταν παρά ένας μύθος, αλλά μια ομάδα θαλάσσιων αρχαιολόγων έφεραν στο φως τα ερείπια του αρχαίου βασιλείου της Κλεοπάτρας στα ανοικτά των ακτών της σύγχρονης Αλεξάνδρειας το 1998. Σεισμοί έστειλαν το παλάτι του Φαραώ στα βάθη της Μεσογείου 1.600 χρόνια πριν, αλλά τώρα είναι δυνατόν να εξερευνήσουν ένα από τα πλουσιότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Τεράστια πέτρινα μνημεία, σφίγγες, αγάλματα και ναοί βρίσκονται σε όρθια θέση και άριστα διατηρημένοι στο βυθό της θάλασσας, ενώ νομίσματα και άλλα αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα είναι σκορπισμένα στον πυθμένα της θάλασσας.

Παυλοπέτρι, Ελλάδα

Καταδύσεις Παυλοπέτρι Λακωνίας αρχαιολογία

Σε μια μικρή νησίδα απέναντι από την Ελαφόνησο, στη Λακωνία βρίσκει κανείς την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια. Το Παυλοπέτρι άνθισε για 2.000 χρόνια κατά την εποχή της γέννησης του δυτικού πολιτισμού, που σημαίνει ότι αποτελεί μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ιδιαίτερα πλούσια σε ιστορία. Λόγω του γεγονότος ότι η θέση του ήταν άγνωστη μέχρι το 1967 και ότι παραμένει σχετικά απρόσιτη, η πόλη, μόλις 4 μέτρα κάτω από το νερό, είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένη.

Πρόκειται για μοναδική στο είδος της πόλη αφού έχει συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, κτίρια και νεκροταφείο.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους ωκεανογράφους και ιστορικούς λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού και της προηγμένης υποδομής της, που ξεπερνά ακόμα και αυτή μερικών σύγχρονων πολιτισμών.

video by Ziemowit Stanczyk

Πόρτο Φίνο, Ιταλία

Καταδύσεις Πόρτο Φίνο άγαλμα του Χριστού

Κοντά στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία βρίσκεται η παραθαλάσσια πόλη του Portofino που προσφέρει μερικά από τα καλύτερα νερά για καταδύσεις και μάλιστα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε το άθλημα των καταδύσεων.  Το Θαλάσσιο Πάρκο έχει επίσης προσελκύσει δύτες από μακριά και ευρέως για να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική όαση στη Μεσόγειο. Το ασυνήθιστο σχήμα της ακτογραμμής, μαζί με τους υπέροχους όρμους και τα εντυπωσιακά πετρώματα, έχει οδηγήσει σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον που έχει γεννήσει χιλιάδες διαφορετικά είδη.

Στο Portofino βρίσκεται και η πιο γνωστή περιοχή κατάδυσης της Μεσογείου, το Guido Galletti, «Ο Χριστός της Αβύσσου», ένα γιγαντιαίο βυθισμένο χάλκινο άγαλμα του Ιησού, που στηρίζεται στον πυθμένα της θάλασσας.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ