Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 09:22

Εντυπωσιακά μέρη για ποδηλασία στην Ελλάδα

Γράφτηκε από
Εντυπωσιακά μέρη για ποδηλασία στην Ελλάδα penguintravel.com

Στην Ελλάδα υπάρχει μια πληθώρα τοπίων και διαδρομών ιδανικών για ποδηλάτες. Σε δάση, παραλίες, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους και Εθνικά πάρκα.

Στα νησιά της χώρας υπάρχουν άπειρες διαδρομές για ποδήλατο, αλλά και στην ενδοχώρα βρίσκονται ξεχωριστές και ιδιαίτερες διαδρομές, που είναι επισκέψιμες όλο τον χρόνο.

Διαδρομή του κρασιού Γουμένισσα – Πέλλα

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας - Γουμένισσας

photo by moschopolis.gr

H περιοχή της Γουμένισσας είναι τμήμα της Διαδρομής του Κρασιού Πέλλας - Γουμένισσας, μιας από τις διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε την αγάπη για το κρασί και το ποδήλατο από μια περιήγηση κατά μήκος της διαδρομής.

Η Γουμένισσα είναι το επίκεντρο του ερυθρού ξηρού οίνου ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Γουμένισσα, που εκτός από ξινόμαυρο περιέχει και την τοπική ερυθρή ποικιλία νεγκόσκα. Θα περάσετε λίμνες, φαράγγια, αρχαίες τοποθεσίες και αμπελώνες, τελειώνοντας το ταξίδι στην Πέλλα, την πρωτεύουσα της μακεδονικής αυτοκρατορίας στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Δεν πρέπει να παραλείψετε τον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, τη λίμνη της Δοϊράνης και τον Αξιό ποταμό. Το αρχαιολογικό μουσείο στο Κιλκίς, το Ίωρον στο Παλατιανό και το Γυναικόκαστρο είναι μερικά από τα αξιοθέατα.

Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού

Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου

photo by documentarygr.blogspot.gr

Εκεί που ο κόλπος της Πάτρας συναντά το Ιόνιο Πέλαγος είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μεσολογγίου και οι λιμνοθάλασσες. Είναι μια από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα λιμνοθάλασσας στην Ευρώπη. Καλύπτοντας 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το πάρκο περιλαμβάνει ποτάμιες και παραποτάμιες περιοχές, λιμνοθάλασσες, γλυκόβαλτους, αλμυρόβαλτους, λασποτόπια και υδροχαρή δάση, όπου μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικές βόλτες κατά μήκος του νερού.

Επιπλέον, το Μεσολόγγι είναι μια πόλη γεμάτη με ταβέρνες που πωλούν νόστιμα φαγητά (φροντίστε να δοκιμάσετε ταβέρνα με θαλασσινά) και πολλά καφέ για να χαλαρώσετε.

Βυτίνα – λίμνη Λάδωνα

Λίμνη Λάδωνα

photo by naturagraeca.com

Η διαδρομή από τη Βυτίνα στη λίμνη Λάδωνα είναι από τις πιο γραφικές της Πελοποννήσου και χαρίζει αξέχαστες εικόνες στους επισκέπτες. Η διαδρομή, στην καρδιά της Αρκαδίας, οδηγεί σε καταπράσινα δάση, ορεινούς δρόμους με καταπληκτική θέα και φυσικά τη λίμνη.

Μέσα στα 105 χιλιόμετρα διαδρομής υπάρχουν και μερικά κομμάτια ανάβασης, που αποτελούν πρόκληση, αλλά οι προσπάθειές σας σίγουρα θα ανταμειφθούν.

Με πληροφορίες από grcycling.com, theculturetrip.com, winesurveyor.weebly.com, messolonghi-etoliko-lagoon.blogspot.gr, naturagraeca.com

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ