Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 09:00

Με τον φακό του mygreekholiday.gr στο Φαράγγι της Αράδαινας (VID)

Γράφτηκε από
Με τον φακό του mygreekholiday.gr στο Φαράγγι της Αράδαινας (VID) photo by https://greece.terrabook.com

Ένας τόπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς στο Νομό Χανίων είναι το φαράγγι της Αράδαινας, στο οποίο ταξίδεψε ο πεζοπόρος του mygreekholiday.gr, Θοδωρής Φυρός, με την παρέα του και μας χάρισε εντυπωσιακά πλάνα κάτω από τους επιβλητικούς και συμπαγείς όγκους των ψηλότερων κορυφών των Λευκών Όρεων.

Κοντά στην είσοδο του φαραγγιού βρίσκεται η σιδερένια γέφυρα Bailey, η οποία ενώνει την Ανώπολη με την Αράδαινα και το μικρό οικισμό του Αγίου Ιωάννη δυτικότερα. Πρόκειται για την ψηλότερη γέφυρα στην Ελλάδα και τη δεύτερη ψηλότερη στην Ευρώπη για άλματα με ελαστικό σχοινί (bungee jumping).

Στην κοίτη αλλά και στα ψηλά τοιχώματά του φυτρώνει πλήθος από δέντρα και άλλα ενδημικά φυτά ενώ στα βράχια βρίσκουν καταφύγιο αγριοκάτσικα, μικρά θηλαστικά και πολλά σπάνια πτηνά.

Το φαράγγι, το συνολικό μήκος του οποίου είναι 15 χιλιόμετρα, καταλήγει μέσα από τη στενή χαρακτηριστική σχισμή της εξόδου του, στη μοναχική και όμορφη παραλία που σχηματίζεται στον όρμο Μάρμαρα. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί με βάρκα ή με τα πόδια να κατευθυνθεί στον ήσυχο παραλιακό οικισμό Λουτρό (1 ώρα πεζοπορία) ή στη Χώρα Σφακίων (1,5 ώρα πεζοπορία).

Με πληροφορίες από destinationcrete.gr

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ