Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 11:12

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου ανοίγει τις πόρτες του

Γράφτηκε από

Το "πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο" βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας και άνοιξε ξανά φέτος για την τρίτη του σεζόν, μετά από ένα φρικτό δυστύχημα που το κράτησε κλειστό για 15 χρόνια.

 

Caminito del Rey, MalagaPhoto by malagainformation.com

 

Το Caminito del Rey είναι ένας ξύλινος διάδρομος καρφωμένος στην άκρη ενός φαραγγιού της νότιας Ισπανίας. Το μονοπάτι είχε κλείσει το 2001, όταν πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, επειδή υποχώρησαν οι ξύλινες σανίδες και βούτηξαν στο κενό.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το δυστύχημα το μονοπάτι άνοιξε με αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας. Ο διάδρομος πλάτους 1,5 μέτρου είναι τώρα ασφαλισμένος στην πλευρά του φαραγγιού με χαλύβδινα μπουλόνια. Οι επισκέπτες χρειάζονται από τρεις έως τέσσερις ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή των πέντε μιλίων και όλοι πρέπει να φορούν κράνος.

 

 

video by Spain-Holiday.com

 

Το μονοπάτι “κρέμεται” 150 μέτρα από το έδαφος και προσφέρει φανταστική θέα στο φαράγγι του El Chorro. Χτίστηκε πριν από 100 χρόνια περίπου για να έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι σε δύο υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχή.

Από την επαναλειτουργία του το 2015, οι παράτολμοι πεζοπόροι συρρέουν στην επαρχία της Μάλαγα της Ισπανίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 600.000 τουρίστες - κυρίως ξένοι - έχουν περπατήσει μέχρι απέναντι και έζησαν να πουν την ιστορία. Όσοι πραγματικά ζουν με την αδρεναλίνη στο κόκκινο θα πρέπει να κάνουν μια στάση στη γυάλινη πλατφόρμα πεζοπορίας, για μια μοναδική πανοραμική θέα.

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ