Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 17:01

H παραλία του Nomads ενέπνευσε τον δημιουργό της ταινίας "The Beach"

Γράφτηκε από

Με αφορμή την εκδρομή των Νομάδων του ANT1 στο El Nido, ανακαλύψαμε εξαιρετικές λεπτομέρειες για το μαγικό αυτό μέρος. Ποιος γνώριζε ότι η ταινία the beach ήταν εμπνευσμένη από το υπέροχο τοπίο των Φιλιππίνων; Πάντως εμείς το ακούσαμε για πρώτη φορά στη tv...

 

Παλαουάν Φιλιππίνων: Αυτός είναι ο εξωτικός παράδεισος των Nomads (vid)

 

 Mε τους εναπομείναντες παίχτες του Nomads να αγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο, το mygreekholiday αναζήτησε και σας παρουσιάζει έναν απίστευτο προορισμό για όλες τις εποχές...

Ο Alex Garland τοποθετεί το μυθιστόρημά του «Παραλία» στην επαρχία Krabi της Ταϊλάνδης. Είναι ωστόσο γνωστό ότι το βιβλίο το έγραψε - και εικάζεται ότι εμπνεύστηκε από προσωπικές του εμπειρίες - στις Φιλιππίνες. Αργότερα έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Di Caprio.

 

 

 

rs-225012-The_Beach_2000_15_.jpg

 

Η μυστική παραλία στο μυθιστόρημά του φέρεται να είναι εμπνευσμένη από κάποιες από τις λιμνοθάλασσες ή ακτές που δεσπόζουν στο El Nido, στο νησί Palawan των Φιλιππίνων. Οι ομοιότητες ανάμεσα στο El Nido και την επαρχία Krabi είναι αρκετές. Και οι δύο διαχωρίζονται από εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς (σ.σ. καρστ). Και οι δύο είναι γεμάτες από τροπικά νησιά. 

 

Things-to-do-in-El-Nido-Philippines-Simizu-Island-El-Nido-Tour-A-1-800x508.jpg

 

To El Nido δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο η επαρχία Krabi ωστόσο ετησίως συγκεντρώνει ένα ικανοποιητικό ποσοστό τουριστικής κίνησης. Επιλέξτε μία από τις περίφημες ημερήσιες κρουαζιέρες (γνωστές ως Tour , Tour B, Tour C και Tour D) και θα αισθανθείτε πως οι πιθανότητες να εντοπίσετε μία «παρθένα» λιμνοθάλασσα σε αυτά τα νερά είναι μεγάλες.

 IMG_0519-1-1024x575.jpg

 

Discover-El-Nido-FB-Shared-Image.jpg

 

Στο El Nido υπάρχουν υπερβολικά πολλά νησάκια, τόσοι πολλοί ελικοειδείς κολπίσκοι, τόσες πολλές απόκρημνες παραλίες που αν έχετε επιμονή και υπομονή θα βρείτε τον δικό σας κρυφό παράδεισο, μόνο για εσάς και τους αγαπημένους σας. Μπορείτε να ναυλώσετε τη δική σας βάρκα και να φτάσετε έως εκεί. Η ονομασία του El Nido - που στα ισπανικά σημαίνει φωλιά - προέρχεται από τις φωλιές πετροχελίδονων που υπάρχουν σε μεγάλους πληθυσμούς στις ασβεστολιθικές βουνοπλαγιές. Η ευρύτερη περιοχή κατοικείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια. 

 

el-nido-island-hopping-palawan-04365.jpg

 

Κινέζοι έμποροι άρχισαν να επισκέπτονται το El Nido τον 10ο αιώνα, αναζητώντας  τις εν λόγω βρώσιμες φωλιές. Η φυλή των Cuyonon μετανάστευσε προς το El Nido τον 16ο αιώνα. Ακολούθησαν οι Ισπανοί τον 19ο και σύντομα επέστρεψαν και οι Κινέζοι.

Η κεντρική πόλη του El Nido βέβαια δεν θεωρείται ο απόλυτος προορισμός. Η θέα από την ακτή είναι μαγική και πολλοί τουρίστες απολαμβάνουν μία αρκετά έντονη ζωή, διασκεδάζοντας και πίνοντας μέχρι αργά, ωστόσο η ζωή στην πόλη είναι λίγο περίεργη. Υπάρχει φασαρία, σε αρκετά σημεία έντονη δυσοσμία, σκουπίδια, ενώ η παραλία της πόλης διαπερνάται από αγωγούς λυμάτων, κάνοντας το μπάνιο εκεί λιγότερο απολαυστικό, συγκριτικά με άλλα σημεία.

Μία μίξη από τους αγωγούς λυμάτων, τις ακατάπαυστες κόρνες των οχημάτων, τη μυρωδιά του χαλασμένου ψαριού καθώς και των μεθυσμένων τουριστών που αρκετές φορές συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα, είναι κάποιοι από τους παράγοντες για τους οποίους ορισμένοι αποκαλούν την περιοχή «Hell Nido (σ.σ. Kόλαση του Nido)».

Ωστόσο εάν ταξιδέψετε έως εκεί δεν θα πάτε για την πόλη. Περισσότερο θα λατρέψετε τις παρθένες παραλίες των νησιών, τους υπέροχους σχηματισμούς ασβεστόλιθου, τις μυστικές -και πάντα μυστηριώδεις- λιμνοθάλασσες.

 

How-to-Get-to-El-Nido-Palawan.jpg

 

 

Κάπου εκεί βρίσκεται ο επίγειος παράδεισός σας!

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ