Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 11:24

Tαξιδέψτε στην Παταγονία τη γη των αιώνιων παγετώνων (vid)

Γράφτηκε από

Η Παταγονία (η γη των αιώνιων παγετώνων) προσδιορίζεται ως γεωγραφική περιοχή που καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής

Δυτικά και νότια περιλαμβάνει την οροσειρά των Άνδεων, ενώ ανατολικά τα υψίπεδα και τις πεδιάδες των αργεντινών πεδιάδων (πάμπας).

Το όνομα Παταγονία προέρχεται, με βάση ορισμένους ερευνητές, από τη λέξη «παταγών» (patagon), την οποία αρχικά χρησιμοποίησε ο Μαγγελάνος για να περιγράψει τους ιθαγενείς που συνάντησε κατά την εκστρατεία του και θεώρησε ότι είχαν γιγάντιες διαστάσεις.

 

chile-1463830_960_720.jpg

 

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν τον φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης, η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.


Γνωρίστε τo δέντρο της αγάπης, το δημοφιλές αξιοθέατο της Γερμανίας


 

Τουριστικά πιο αξιοποιημένο είναι το τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή. Περιλαμβάνει τις επαρχίες Neuquén, Rio Negro, Chubut, Santa Cruz και Tierra del Fuego, ενώ οι πόλεις Ushuaia, Rio Gallegos, Bariloche, San Julian, Comodoro Rivadavia, Rawson και Puerto Madryn είναι τα σημαντικότερα αστικά κέντρα. Λόγω της μεγάλης έκτασής της, η αργεντίνικη Παταγονία παρουσιάζει διαφορετικά οικοσυστήματα ανά γεωγραφική περιοχή, ενώ σπάνια είδη πανίδας (όπως πιγκουίνοι, θαλάσσιοι λέοντες, φώκιες, λάμα, πούμα, κόνδορες κ.ά.) βρίσκουν εδώ καταφύγιο.

 

video by BackPacker Steve

 

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ