Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 15:05

Ένα σχεδόν άγνωστο ελληνικό νησί σας περιμένει…

Γράφτηκε από

Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι. Είναι άγνωστο στην πλειονότητα της τουριστικής, εγχώριας ή μη, κοινότητας. Διαθέτει πολλές ομορφιές. Πρόσφατα υμνήθηκε από γερμανική εφημερίδα…

Ο λόγος για την Αστυπάλαια, το κυκλαδονήσι, που δεν έχει αλλοιωθεί, καθώς η αξιοποίησή του έχει παραπεμφθεί στις Καλένδες.

Με τον τίτλο «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;» η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην έντυπη έκδοσή της υμνεί το μικρό ελληνικό νησί σε ένα αφιέρωμα που εκθειάζει τις ομορφιές του.

limani-astipalaia.jpg

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και είκοσι χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.

e61bb9_Melograno_drz-mgr-0304.jpg

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, αναφέρει χαρακτηριστικά, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών.

Γίνεται εξάλλου αναφορά στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων, όπως λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί.

stretstyle.jpg

Ανήκει στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και χωρίζεται σε δύο οικισμούς: την Παναγία (ή Χώρα) και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού.
Το νησί απέχει μόλις μία ώρα από τη Νάξο, οπότε εάν δεν διαμείνετε εκεί καλό θα είναι να πεταχτείτε μία βόλτα με το καραβάκι…

 

Η travel blogger Kristen Leo μάς ξεναγεί στο νησί...

 

Mην χάσετε: Μεγανήσι: Το καλά κρυμμένο μυστικό του Ιονίου

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ