Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 12:09

Ανακαλύψτε το κρυμμένο γραφικό χωριό με το πλατανοδάσος (vid)

Γράφτηκε από

Υπάρχει ένα μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα, που ενδείκνυται για καλοκαίρι και φθινόπωρο, με υπεραιωνόβια πλατάνια, γάργαρα νερά, παραδοσιακά ταβερνάκια, ποτάμι κ.α..

Πρόκειται για το γραφικό χωριό Πλανητερό Καλαβρύτων, που προσφέρει στον επισκέπτη ένα μοναδικό τοπίο με πλατάνια, καρυδιές γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού. Στα 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία θα βρείτε το γραφικό χωριό σε υψόμετρο 700 μέτρων.

planitero.jpg

Ένα απίστευτο δάσος με υπεραινώβια πλατάνια, οι νεροτριβές – η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί – και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

kalavrita.jpg

Σε κάποια από τα τεράστια, παλιά πλατάνια η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα. Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Στο Πλανητερό υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές.

Mην ξεχάσετε: Το παραδεισένιο άλσος της Ελλάδας

Σε αυτές τις ταβέρνες θα φάτε κυρίως πέστροφα. Μάλιστα δύο από τις ταβέρνες διαθέτουν δικά τους ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να δείτε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού.

Μην ξεχάσετε να δείτε τον παραδοσιακό νερόμυλο και δοκιμάστε τις πέστροφες που εκτρέφουν στην περιοχή. Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Eπίσης το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες). 

 

Πληροφορίες: ekalavrita 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ