Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 12:09

Έφυγαν οι Αθηναίοι, ήρθαν οι τουρίστες

Γράφτηκε από

Άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι; έλεγε το γνωστό τραγούδι του Παπακωνσταντίνου και φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι φέτος για την περίπτωση της πρωτεύουσας, την οποία εγκατέλειψαν μαζικά οι Αθηναίοι…

Την ίδια ώρα όμως, ξένοι τουρίστες κατακλύζουν τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πρωτεύουσας και περιδιαβαίνουν στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας.

Καλοκαιρινή βραδιά του mygreekholiday στο roof του Μουσείου Ακρόπολης

Όσοι έχουν μείνει πίσω, απολαμβάνουν τη γνώριμη και υπέροχη Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου. Άδειοι δρόμοι- η μετακίνηση σε όλη την πόλη γίνεται σε χρόνους- αστραπή- άδεια πεζοδρόμια, κλειστά καταστήματα λόγω διακοπών. Λιγοστοί Αθηναίοι και κυρίως τουρίστες γνωρίζουν μια Αθήνα ήσυχη και ήρεμη, που σε τίποτα δεν θυμίζει την πολύβουη και δύσκολη πόλη του χειμώνα. 

Απολαύστε μία βόλτα στο κέντρο με τον φακό του mygreekholiday.gr

Τουρίστες στα μαγαζιά του Μοναστηρακίου

Πολλοί επιλέγουν τον πεζόδρομο του Θησείου για βόλτα

Βόλτα στα στενά του Μοναστηρακίου

Με τέτοιο καύσωνα, το παγωτό είναι... υποχρεωτικό

 Ξεκούραση και φαγητό με ελληνικές γεύσεις

 Το αδιαχώρητο επικρατεί και πέριξ της Ακρόπολης

Γεμάτα και τα στενά της Πλάκας

Κορυφώνεται η έξοδος

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου. Το λιμενικό σώμα βρίσκεται επί ποδός για να βοηθήσει στην ομαλή κυκλοφορία των ταξιδιωτών, οι οποίοι κατά χιλιάδες συρρέουν από νωρίς το πρωί στα λιμάνια της Αττικής για να αναχωρήσουν ενόψει της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Ταξιδιωτικοί bloggers ήρθαν στην Αθήνα και ανακαλύπτουν τα μυστικά της (vid)

Ειδικότερα, σήμερα αναχωρούν από τον Πειραιά 21 πλοία, από Ραφήνα 16 πλοία, ενώ από Λαύριο θα αναχωρήσουν πέντε πλοία. Την Κυριακή, 13 Αυγούστου, στα λιμάνια της Αττικής γινόταν το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες τουρίστες επέλεξαν τα πλοία για να αναχωρήσουν για τις θερινές διακοπές τους. Συγκεκριμένα, 27.822 άτομα και 4.775 οχήματα αναχώρησαν από τον Πειραιά, 7.969 άτομα και 1548 οχήματα αναχώρησαν από Ραφήνα, ενώ τέλος από το Λαύριο αναχώρησαν 1597 άτομα και 399 οχήματα. Επιπλέον αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 7488 άτομα και 816 οχήματα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η έξοδος πραγματοποιήθηκε ομαλά με μικρές καθυστερήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, που όμως δεν επηρέασαν τα δρομολόγια των πλοίων.

credit: Nikos Christofakis

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ