Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 01:22

Ελλάδα, Γαλλία και Μεξικό στους τοπ φθινοπωρινούς προορισμούς

Γράφτηκε από

Για νέους, ταξιδιώτες χωρίς δέσμευση και ελεύθερα ζευγάρια, το National Geographic Travel συνέταξε μία μικρή λίστα με τους καλύτερους φθινοπωρινούς προορισμούς του 2017.

Αν και πολλές οικογένειες αναγκαστικά θα πρέπει να βρίσκονται στις βάσεις τους, καθώς ανοίγουν τα σχολεία, για κάποιους άλλους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο μαγικός κόσμος των ταξιδιών τελειώνει.

Γιορτάστε την Ημέρα των Νεκρών στην Οαχάκα του Μεξικού

800x-1.jpg

Παρά τη μακάβρια μαρτυρία της, η Ημέρα των Νεκρών είναι μια πολύχρωμη και εορταστική γιορτή που τιμά τη μνήμη των πεσόντων.

Η παράδοση συμπεριελήφθη στις λίστες της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Η πόλη της Oaxaca προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες και ζωντανές εκδηλώσεις στο Μεξικό, με πομπές, μπάντες, πυροτεχνήματα. Η Ημέρα γιορτάζεται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Συγκομιδή σταφυλιών για κρασί, Γαλλία

france-wineVineyar_3525775b.jpg

Οι λάτρεις του κρασιού θα πρέπει να κάνουν διακοπές στη Γαλλία στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν τα πλήθη έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει και η συγκομιδή των σταφυλιών αρχίζει στην Βουργουνδία. Στο Παρίσι σηκώνει αυλαία το ετήσιο φεστιβάλ συγκομιδής Fete des Vendanges τον Οκτώβριο, όταν την ίδια στιγμή η περιοχή της Μονμάρτρης... μεταμορφώνεται με ένα φεστιβάλ δρόμου γεμάτο με οινοπαραγωγούς από όλη τη χώρα και πάγκους τροφίμων που πωλούν τα πάντα από φρέσκο στρείδια, αλμυρά λουκάνικα μέχρι και σπιτικό μαντολάτο.

Συγκομιδή ελιάς, Ελλάδα

olive-1766060_960_720.jpg

Δεν είναι μόνο το κρασί που μπορεί να περιγραφεί ως ο υγρός χρυσός ή θεϊκό νέκταρ. Δοκιμάστε φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο και σνακ. Απολαύστε ένα ταξίδι για συγκομιδής ελιάς στην Κρήτη ή στην Καλαμάτα (ναι, την Καλαμάτα). Οι επισκέπτες μπορούν να βοηθήσουν με τη συγκομιδή για μία ή δύο εβδομάδες.

Σκεφτείτε το… Εναλλακτικές διακοπές! Εμπειρίες ζωής...

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ