Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 15:30

Πέντε εξαιρετικοί προορισμοί για (λίγο) πιο οικονομικές διακοπές αυτή τη σεζόν

Γράφτηκε από
Μόντρεαλ Μόντρεαλ φωτό: Wikipedia

Πλέον, αποτελεί μύθο ότι πρέπει να ξοδέψει κάποιος μια περιουσία προκειμένου να περάσει όμορφες διακοπές.

Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί, ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς, αποτελούν πόλο έλξης και ενδείκνυνται για οικονομικές διακοπές αυτήν την περίοδο, όπως το Μεξικό, ο Καναδάς κ.α.

Το time. com αναζήτησε και βρήκε πέντε μακρινά μέρη του κόσμου, που αυτήν την περίοδο, λόγω συγκυριών περισσότερο, είναι φθηνότερα να τα επισκεφτείτε. Βέβαια, για έναν Έλληνα, με μέσο μισθό 600 ευρώ, είναι θεωρητικά πιο δύσκολο ένα τόσο μακρινό ταξίδι, αλλά για άλλους Ευρωπαίους πολύ πιο εφικτό. Φυσικά, η Ελλάδα μας διαθέτει πανέμορφα μέρη, ωστόσο κάποια ταξίδια στο εξωτερικό προσφέρουν όμορφες εμπειρίες.  

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Το αργεντίνικο πέσο έπεσε σε ιστορικά χαμηλά σε σχέση με το δολάριο και ωε εκ τούτου οι τιμές έχουν πέσει στη χώρα της λατινικής Αμερικής. Απολαύστε τα ιστορικά κτήρια στην Πλαζα Ντε Μάγιο, το καλό κρασί και τα κρεατικά. Μην ξεχάσετε να βελτιώσετε τις χορευτικές σας ικανότητες στην πατρίδα του τάνγκο.

 colon-theater-2389927_960_720.jpg

Πεκίνο, Κίνα

Ένα ταξίδι στο Πεκίνο θα σας αποζημιώσει αυτήν την περίοδο. Η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος με το δολάριο συνδράμει στις πιο φθηνές διακοπές σας. Χιλιάδες έτη ιστορίας αναμένουν τους επισκέπτες. Μία βόλτα στο Σικινό Τείχος, στην πλατεία Τιεναμέν και στην απαγορευμένη πόλη θα σας αποζημιώσει.

 great-wall-of-china-2706968_960_720.jpg

Τόκιο, Ιαπωνία

Το αεροπορικό εισιτήριο είναι λίγο τσιμπημένο, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρείτε κάποιο καλό πακέτο. Ενδείκνυται κυρίως για Αμερικανούς, καθώς η Ιαπωνία διαθέτει άριστη συνεργασία (ούσα σύμμαχος των ΗΠΑ) σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, οπότε ένας Αμερικανός δεν χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία για την επίσκεψή του στην Ανατολή. 

 japan-217878_960_720.jpg

Μόντρεαλ, Καναδάς

Το Κεμπέκ και ειδικά το Μόντρεαλ θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αν και καναδική πόλη. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο σε όλη την πόλη, εξοικονομώντας χρήματα για τις μεταφορές σας. Καλή περίοδος για ταξίδι είναι ο Σεπτέμβριος, προτού πιάσουν τα… κρύα και τα χιόνια!

 montreal-506130_960_720.jpg

Ίσλα Μουχιέρες, Μεξικό

Με αμερικανικό δολάριο έχετε πολύ καλές ευκαιρίες για πιο φθηνές διακοπές στη χώρα των σομπρέρο, αν και το μεξικανικό πέσο, πήρε τα πάνω του μετά τις αμερικανικές εκλογές. Σίγουρα είναι μία καλή ευκαιρία. Κάποιες από τις κοραλιογενείς παραλίες φαντάζουν παραδεισένιες. Απολαύστε το.

Isla-Mujeres.jpg

φωτό: pixabay

 

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ