Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 23:53

Μυτιλήνη και Μόλυβος: Αξεπέραστα μέρη για τον κάθε επισκέπτη

Γράφτηκε από

Γεια σας, ονομάζομαι Πέτρος και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που δίνετε ώστε να ανταλλάσουμε τις απόψεις μας. Διηγούμαι τις προσωπικές μου εμπειρίες από την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Λέσβο. Α, μην ξεχάσω να θυμίσω στον πρωθυπουργό ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο… (Ι΄m joking).

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» ένιωσα μια θετική αύρα. Αφού τακτοποιήθηκα στο ξενοδοχείο, ήπια το καφεδάκι μου στο λιμάνι, σε ένα από τα πιο παλιά καφέ με δύο εισόδους (δεν μου΄ρχεται το όνομά του…). Το πρωί δεν διαφέρει σε τίποτα από μία κανονική πόλη που ζει στους γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι το απογευματάκι, οπότε και ολοκλήρωσα τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, είχα την αίσθηση ότι αυτό το μεγάλο νησί που δοκιμάζεται από το μεταναστευτικό κύμα δεν θα έκρυβε εκπλήξεις. Διαψεύστηκα, καθώς η βραδινή βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο ήταν απλά μαγευτική. Απόλυτη ηρεμία, ησυχία, αλλά μέσα στα στενάκια, οι ήχοι ίσα-ίσα που σε παρέσυραν να τους ακολουθήσεις.

lesvos1.jpg

Πολλά μαγαζάκια, νεανικά στέκια, καταστήματα για φαγητό –άλλα ακριβά, άλλα φθηνά- και πληθώρα επιλογών για τον κάθε επισκέπτη. Τα τοπικά προϊόντα τα γεύτηκα και αρκετά αποφάσισα να τα πακετάρω, κατά την επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη.  Να μην ξεχάσω τον μεγαλοπρεπή μπαρόκ τρούλο της κεντρικής εκκλησίας. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να κλείσω τις εκκρεμότητες και με αφορμή τα καλά λόγια των ντόπιων για τον Μόλυβο,  παρέτεινα τη διαμονή μου και το ΣΚ για να διαπιστώσω από κοντά αν όλα ήταν υπερβολικά ή αληθινά. Πατώντας το πόδι μου στο γραφικό μέρος με το επιβλητικό κάστρο απλά μαγεύτηκα.  Τι να πρωτοθυμηθώ; Το καλό φαγητό; Το όμορφο μικρό οδοιπορικό στον πετρόχτιστο δρόμο;  Έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά το καλοκαίρι θα επιστρέψω με τη φίλη μου, ελπίζοντας σε αξέχαστες διακοπές.

lesvos2.jpg

lesvos3.jpg

gdfgfdg.jpg

Να στε όλοι καλά. Arrivederci!

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ