Ο μακρινός παγωμένος γίγαντας, ο πλανήτης Ουρανός, ο δεύτερος πιο μακρινός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος,(ο Ποσειδώνας είναι ο τελευταίος) θα είναι ορατός από τη Γη σήμερα και για 24 ώρες!
 
Όπως αναφέρει το National Geographic σήμερα γίνεται η πλησιέστερη προσέγγιση του πλανήτη στη Γη, η οποία θα τον κάνει πιο φωτεινό και ορατό με τα μάτια μας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.
 
Τις επόμενες εβδομάδες, ο μακρινός αυτός κόσμος θα είναι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια μίλια από τη Γη, πράγμα που σημαίνει ότι το ηλιακό φως που αντανακλάται από τις παγωμένες κορυφές των συννέφων θα χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να φτάσει σε μας. 
 
«Είναι ορατός όλη τη νύχτα, όποιος κοιτάξει προσεκτικά δεν μπορεί να μη δει το μπλε-πράσινο χρώμα του», δήλωσε στην Daily Mail η Jane Houston Jones από το εργαστήριο Jet Propulsion της NASA. «Μπορεί να είναι αρκετά φωτεινός για να τον δείτε με “γυμνό μάτι”, αλλά πιο σίγουρα με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια».
 
 
Αν δεν διαθέτετε τον σωστό εξοπλισμό, μπορείτε απλά να προσπαθήσετε να βρείτε τη σκοτεινότερη ζώνη γύρω σας, χωρίς καθόλου φωτορύπανση, και να κοιτάξετε μέσα στον σκοτεινό νυχτερινό ουρανό προς τον αστερισμό των Ιχθύων. 
 

Μία συγκλονιστική εμπειρία έζησαν επιβάτες και πλήρωμα (πάλι καλά που οι πιλότοι ήταν ψύχραιμοι) μετά από την απότομη κάθοδο 20.000 ποδιών που πραγματοποίησε αεροσκάφος της AirAsia κατά τη διάρκεια της πτήσης Περθ-Μπαλί.

Δεδομένα από το Flightaware.com δείχνει το αεροσκάφος τύπου Αirbus A320, να πέφτει από τις 34.000 πόδια στις 10.000 μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η τακτική αυτή είναι συνήθης για τους πιλότους σε περιπτώσεις αποσυμπίεσης της καμπίνας.

1508103570390.jpg

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φαίνονται να απελευθερώνονται οι μάσκες οξυγόνου της πτήσης, καθώς μέλος του πληρώματος φωνάζει "επιβάτες καθίστε κάτω, επιβάτες καθίστε κάτω".

drones2.jpg

Πάντως οι πιλότοι προσγείωσαν το αεροσκάφος με ασφάλεια, ακολουθώντας τις διεθνώς προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Ithaa είναι το πιο γνωστό εστιατόριο των Μαλβίδων και ξεχωρίζει τόσο για την πρωτοτυπία του, όσο και για τις εξωπραγματικές τιμές…

Το υποθαλάσσιο εστιατόριο βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Rangalifinolhu των Μαλδίβων. Οι Μαλδίβες είναι μια χώρα που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από το νοτιότερο σημεία της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Ithaa-Underwater-Restaurant-in-Maldives2.jpg

Το Ithaa έχει μέγιστη χωρητικότητα 14 άτομα και το κόστος, λειτουργεί μόνο με κρατήσεις και το δείπνο κοστίζει στο άτομο από… 300 δολάρια και πάνω!

Εμείς το παρουσιάζουμε μόνο ως εμπειρία, διότι μάλλον δεν θα μπορέσουμε να το επισκεφτούμε! 

instaphoto1.jpg

Οπότε φάτε μάτια… ψάρια!

 

Άλυτο μυστήριο παραμένει η υπόθεση της μακρινής Νήσου του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό με τα εντυπωσιακά πέτρινα αγάλματα.

Οι πρώτοι έφθασαν στη Νήσο του Πάσχα το 1722. Ήταν ευρωπαϊκής καταγωγής. Συγκεκριμένα Ολλανδός θαλασσοπόρος. Η νέα γενετική έρευνα από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων αποκλείει την πιθανότητα ότι πριν από αυτή την άφιξη οι κάτοικοι του νησιού είχαν έλθει σε επαφή και επιμιξία με κατοίκους της Νότιας Αμερικής. Συνεπώς παραμένει το αίνιγμα από πού, πώς και πότε είχαν φθάσει στο νησί οι πρώτοι άνθρωποι.

easter-island.JPG

Ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology" ανέλυσαν DNA από οστά πέντε αρχαίων σκελετών, που είχαν έλθει στο φως στη διάρκεια ανασκαφών στη δεκαετία του 1980 και σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο Κον-Τίκι του Όσλο. 

Τρία από τα πέντε άτομα είχαν ζήσει πριν από την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων και δύο μετά από αυτήν, οπότε ήταν δυνατό να γίνουν γενετικές συγκρίσεις. «Δεν βρήκαμε κανένα ίχνος ανταλλαγής γονιδίων ανάμεσα στους κατοίκους τη Νήσου του Πάσχα και τη Νότια Αμερική. Πραγματικά εκπλαγήκαμε από αυτή την ανακάλυψη. Πιστεύαμε ότι θα βρούμε άμεσες ενδείξεις για προ-ευρωπαϊκές επαφές του νησιού με τη Νότια Αμερική, αλλά δεν βρήκαμε καμία» δήλωσε ο Φέρεν-Σμιτς.

polinisia.jpg

Ως εκ τούτου μεγαλώνει το μυστήριο για το πώς, γιατί και ποιοι ήταν τελικά οι αυτόχθονες της απομονωμένης Νήσου.

video by Richard Bangs

INFO: Για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, το Isla de Pascua βρίσκεται στην Πολυνησία και αποτελεί επαρχία της Χιλής. Έχει πληθυσμό περίπου 2.270 κατοίκους και θεωρείται το πλέον απομονωμένο νησί στον κόσμο. 

Το 1995 η Unesco χαρακτήρισε την περιοχή ως Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς κοντά στην οποία βρίσκεται και η τοποθεσία του Άχου με την μεγαλύτερη συγκέντρωση Μοάι στο νησί.

instaphoto1.jpg

Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό έχουν τη συνήθεια να συλλέγουν χαρτονομίσματα από τα μέρη που επισκέπτονται και μερικά είναι τόσο ωραία που δεν θες να τα ξοδέψεις! Το ευρώ δυστυχώς στέρησε τα εθνικά νομίσματα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι παλαιότεροι ταξιδιώτες έχουν πανέμορφα νομίσματα από τις παλιές εποχές.

Δείτε μια ωραία συλλογή από χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν:

Η Λεμπίρα, το νόμισμα της Ονδούρας, πήρε την ονομασία του από τον Λεμπίρα, έναν ηγέτη των αυτόχθονων Λένκα που τον 16ο αιώνα πολέμησε ενάντια στους Ισπανούς κατακτητές.


Τα βραζιλιάνικα Cruzeiros έχουν ονομαστεί έτσι από τον αστερισμό ο Σταυρός του Νότου, ή όπως τον ονομάζουν οι ντόπιοι Cruziero do Sul.


Το νόμισμα των νησιών Cook είναι πολύ σπάνιο, αφού και οι ντόπιοι χρησιμοποιούν κυρίως το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας για τις συναλλαγές τους, ωστόσο οι ζωγραφιές τους είναι καταπληκτικές.


Το νόμισμα της Νότιας Αφρικής κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1961 και αντικατέστησε την βρετανική λίρα.


Τα αιγυπτιακά χαρτονομίσματα έχουν αραβικά και αγγλικά.


Το χαρτονόμισμα των 100 ελβετικών φράγκων με τον Alberto Giacometti, γλύπτη και ζωγράφο.


Η βασίλισσα Ελισάβετ η 2η κοσμεί το αυστραλιανό χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων μαζί με τον κίτρινο θάμνο Prickly Moses Wattle που είναι παντού στη δυτική Αυστραλία.


Το χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας κυκλοφόρησε το 1999 με τον διακεκριμένο πολιτικό Sir Āpirana Turupa Ngata στη μια μεριά και ένα μπλε κοράκι στην άλλη.


Το νόμισμα του Ουζμπεκιστάν λέγεται Som που μεταφράζεται "αγνός χρυσός", αυτό και αν είναι όνομα για νόμισμα!


To πέσο της Αργεντινής έχει περάσει μεγάλες αλλαγές, εδώ είναι ένα χαρτονόμισμα που κυκλοφόρησε από το 1984 μέχρι το 1985 και μετά άλλαξε πάλι.


Το Papeete στη γαλλική Πολυνησία αντικαταστάθηκε την δεκαετία του 1970 με το Nouméa της Νέας Καληδονίας.


Η ισλανδική κορόνα ή Krona, όπως την λένε οι ντόπιοι.


Αυτό το ολλανδικό χαρτονόμισμα κυκλοφόρησε το 1970 και φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη R.D.E. Oxenaar

Πιλότος της Qatar Airways απαθανάτισε την πτήση του με το αεροσκάφος στους αιθέρες επισημαίνοντας ότι αυτά τα βλέπουν μόνο όσοι βρίσκονται στο cockpit… Πραγματικά εντυπωσιακό.

864141.jpg

Ο κυβερνήτης Sandeep Varma κατέγραψε τη στιγμή καθώς προετοιμάζεται να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κουίνσταουν στη Νέα Ζηλανδία, την ώρα που πετά πάνω από τα σύννεφα που μοιάζουν με ένα λευκό χαλί. 

IAWxjhsx.jpg

Η ορατότητα είναι μηδενική και απλώς το τοπίο υπέροχο, έτσι όπως ξεδιπλώνεται ο ορίζοντας μπροστά στα μάτια του…

Απολαύστε ένα μοναδικό βίντεο:

Αν εγκαταστήσετε στο smartphone σας την εφαρμογή Smartify, θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το έργο τέχνης μπροστά στο οποίο στέκεστε, αν το «σκανάρετε» με τη συσκευή σας.

Παρουσιάστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου και οι δημιουργοί της την περιέγραψαν ως το «Shazam για τον κόσμο της τέχνης». 

1051381526.jpg

Είναι ήδη σε χρήση σε πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες).

image.ashx.jpeg

Πέραν των λεπτομερών πληροφοριών για το έργο τέχνης στις οποίες έχει πρόσβαση, με την εφαρμογή, ο επισκέπτης ενός μουσείου, μπορεί, αν επιθυμεί να εντρυφήσει, να ακούσει συνεντεύξεις τις οποίες έχει δώσει ο δημιουργός του. «Είναι ένας ενθουσιώδης και όλο γνώσεις φίλος, που σας λέει περισσότερα πράγματα για ένα έργο τέχνης» λέει η εκ των ιδρυτών της εταιρείας που επινόησε την εφαρμογή, Άννα Λόου. «Η ομάδα μας αγαπούσε πάντα να επισκέπτεται μουσεία και γκαλερί, και να βλέπει τέχνη. Ανακαλύψαμε ότι αποκτούσαμε πολύ πιο βαθιά κατανόηση και σύνδεση με ένα έργο τέχνης, όταν μαθαίναμε ιστορίες για αυτό και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε» εξηγεί, στο «Dezeen».

Προς το παρόν, το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του. Η ομάδα δημιουργών του έχει επίσης συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wikemedia Foundation, για να χρησιμοποιήσει την γκαλερί εικόνων της Wikipedia ώστε να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αναγνώρισης εικόνας που χρησιμοποιεί. 

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να «σώσουν» τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και να τα μοιράζονται με την κοινότητα χρηστών του Smartify. Η εφαρμογή, στη βάση των αγαπημένων του καθενός χρήστη, τού προτείνει και άλλα έργα που θεωρεί ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρουν.

adayatthemus.jpg

Οπότε, θα είστε πάντα ενημερωμένοι για τα αριστουργήματα και δεν θα κοιτάτε γεμάτοι απορία και αποσβολωμένοι τα έργα τέχνης, όποιο μουσείο κι αν επισκεφτείτε ανά τον κόσμο…

 

Ο διεθνής σιδηροδρομικός σταθμός Canfranc, στον ισπανικό δήμο Canfranc, κοντά στα γαλλικά σύνορα, ήταν κάποτε ένας γιγαντιαίος και πολυτελής σιδηροδρομικός σταθμός, που θύμιζε ευρωπαϊκό παλάτι.

video by Kanukayyu

Από τη δεκαετία του 1970, ωστόσο, εγκαταλείφθηκε και αφέθηκε στην τύχη του μέχρι πρόσφατα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για χρόνια το επισκέπτονταν περιπετειώδεις τουρίστες, επειδή το εγκαταλελειμένο κτίριο φημολογούταν πως ήταν στοιχειωμένο.
Η κυβέρνηση της Αραγονίας είχε άλλα σχέδια και ξεκίνησε την ανακαίνιση του κτιρίου για να βρει τη χαμένη αίγλη του.

Ο σταθμός άνοιξε για πρώτη φορά το 1928 από τον βασιλιά Alfonso τον δέκατο τρίτο και διαθέτει περισσότερα από 300 μεγάλα παράθυρα, περίπλοκες λεπτομέρειες από ασβεστοκονίαμα και σχέδια διακόσμησης art deco. Το κυρίως κτίριο του τεράστιου σταθμού έχει μήκος 240 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο σταθμός χρησιμοποιήθηκε από συμμάχικούς στρατιώτες και πολίτες για να διαφύγουν στην Ισπανία, όταν εισέβαλε η Γερμανία στην Γαλλία.

Πρόσφατα, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στις μικρές περιηγήσεις μέσω των υπόγειων σηράγγων του σταθμού. Σύμφωνα με το Lonely Planet, περισσότερα από 100.000 άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γεγονός που πρέπει να ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει το κτίριο στη ζωή.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο καθημερινά τραίνα που εκτελούν δρομολόγια προς το Canfranc. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ξεναγήσεις στο Canfranc, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της ιστορικής τοποθεσίας.

Aντί των κοινότυπων γαμήλιων άλμπουμ, μόδα πάει να γίνει η φωτογράφηση με… γαμήλιο στοματικό σεξ. 

Οι Βρετανοί μάλλον λάτρεψαν την «φαεινή» ιδέα των πρωτεργατών Ολλανδών και φωτογραφήθηκαν στη Λίνδο της Ρόδου να ερωτοτροπούν με το γαμπριάτικο κοστούμι (σόρτς κοντό πουκάμισο) και το νυφικό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ζευγάρι δημοσιοποίησε τη φωτογραφία στο facebook, με συγγενείς και φίλους να βρίσκουν τη σκηνή ξεκαρδιστική. «Το είχαμε συμφωνήσει πριν παντρευτούμε ότι θα το κάναμε. Περάσαμε όμορφα και το διασκεδάσαμε», εξομολογείται η 34χρονη νύφη.

sex ellada.PNG

Ο γάμος έγινε στις 5 Οκτωβρίου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

froom.PNG

Δείτε φωτογραφίες από το ζευγάρι από την Ολλανδία που λάνσαρε πρώτο τις σέξι γαμήλιες φωτογραφίες

 hola gr.jpg

holand groom.jpg

 

 

 

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 11:31

Το υποβρύχιο δάσος του Μεξικού (vid)

Ένα απολιθωμένο δάσος από πελώρια κυπαρίσσια, ηλικίας 60.000 ετών, αποκαλύφθηκαν από ερευνητή ντοκιμαντέρ στο Μεξικό.

Πρόκειται για το υποβρύχιο δάσος, είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Κόλπου του Μεξικού, που διαθέτει δέντρα με άθικτο φλοιό.

Ο δημοσιογράφος Ben Raines ανακάλυψε το δάσος μετά από συνομιλίες με τους ψαράδες που ανέφεραν μια «ασυνήθιστη» δραστηριότητα στην περιοχή. Το δάσος είναι θαμμένο κάτω από ιζήματα, τα οποία το προστατεύουν από την αποσύνθεση, ως αποτέλεσμα της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

44BDB8D800000578-0-image-a-24_1506446171819.jpg

44BDB91800000578-0-image-a-15_1506446000673.jpg

Αφού ο τυφώνας Ιβάν αποκάλυψε το δάσος, εκεί δημιουργήθηκε ένα ακμάζον οικοσύστημα. Η καθηγήτρια Kristine DeLong στο Τμήμα Γεωγραφίας & Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου LSU αναφέρει: “Τα δέντρα δεν αποσυντέθηκαν λόγω της παρουσίας παχιάς λάσπης. Χωρίς οξυγόνο, η αποσύνθεση δεν μπορούσε να συμβεί στο υποβρύχιο περιβάλλον”.

44BDB87500000578-0-image-m-61_1506446519542.jpg

Χρησιμοποιώντας προηγμένες μηχανές σόναρ, οι ερευνητές ανακάλυψαν επιπλέον δέντρα που εξακολουθούν να είναι θαμμένα περίπου 3 μέτρα κάτω από το ίζημα. Οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν επίσης ραδιο-άνθρακα για να διακρίνουν την κατά προσέγγιση ηλικία των δασών.

Εντυπωσιακό θέαμα…

Σελίδα 1 από 11

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info@mygreekholiday.gr

6907377802

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ 

                  

 

NEWSLETTER