Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 11:45

Airbus και Boeing σχεδιάζουν αεροπλάνα χωρίς... συγκυβερνήτες

Γράφτηκε από

Οι κατασκευαστές αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένης της Airbus και της Boeing, εξετάζουν εδώ και καιρό, την ανάπτυξη μιας τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψει μία ημέρα στους χειριστές υπολογιστών να πετάξουν αεροπλάνα, χωρίς τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού στα χειριστήρια… Μόνο με έναν πιλότο...

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία ταξιδιού με το Boeing 787 Dreamliner!

Το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg 

 

bloomberg.jpg

 

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus, θέλει να αναπτύξει αυτόνομα αεροσκάφη και τεχνολογίες, μειώνοντας κατά πολύ τα κόστη που προκύπτουν από τους μισθούς των πιλότων.

Η Airbus, εξετάζει την προοπτική αυτή, καθώς έχει παρατηρήσει μία παρόμοια τάση στην αγορά αυτοκινήτων, όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποκτούν ή επενδύουν σε αυτόνομες startups επιχειρήσεις. 

 

industry_week_1033-ab_1.jpg

 

Η υλοποίηση αυτής της ιδέας δε θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς εδώ και δεκαετίες οι εμπορικές πτήσεις οφείλουν να έχουν, βάσει κανονισμού, δύο πιλότους στο πιλοτήριο.

Πρώην μέλος της American Airlines και σύμβουλος αεροπλοΐας επισημαίνει τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν σ' αυτό το εγχείρημα, καθώς δεν είναι σαφές αν οι επιβάτες ή οι ασφαλιστές θα δεχτούν ένα τέτοιο γεγονός.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ