Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 22:07

Live εικόνα από το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι

Γράφτηκε από

Το Ροβανιέμι προσφέρει πλούτο εμπειριών, που σίγουρα μένουν αξέχαστες. Αυτή η μικρή πόλη των 60.000 κατοίκων είναι η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του χριστουγεννιάτικου πνεύματος.

Οι θρύλοι που χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του 1820 αναφέρουν την Βόρειο Πόλο ως το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και είναι ανάμεσα στους λόφους του Ounasvaara και Korkalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και τον παραπόταμό του, τον Ounasjoki. Η πόλη και η γύρω περιοχή ενοποιήθηκαν σε μια ενιαία κοινότητα από την 1η Ιανουαρίου 2006.

kdsadkas.jpg

santa-5-1.jpg

Στο Ροβανιέμι, τέτοια εποχή, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες... παγώνουν.

Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του Αϊ-Βασίλη, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Αξιοθέατα της περιοχής…

Το λαπωνικό μουσείο Arktikum, που παρουσιάζει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή των Λαπώνων. Εκεί θα δείτε τη Λαπωνική, την Αρκτική, καθώς και τη νεότευκτη πτέρυγα των Βίκινγκς, όπου ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της Λαπωνίας. 

• Το χωριό του Αη Βασίλη, με τα ξύλινα σπιτάκια και την παραμυθένια ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ίδιο τον Αη Βασίλη και να στείλετε μια κάρτα από το ειδικό ταχυδρομείο του. 

santa-claus-village-arctic-circle-rovaniemi-21-900x505.jpg

• Το Santa Park, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα έγκατα κοντινού λόφου. 

• Το εργαστήριο του Αη Βασίλη, όπου θα παρακολουθήσετε τους βοηθούς του απασχολημένους με τις ετοιμασίες των ημερών. 

• Τον βορειότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης Ranua. Εδώ θα γνωρίσετε όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και την πολική αρκούδα.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν καθημερινά να παρακολουθούν ζωντανή εικόνα από το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας…

Περισσότερα εδώ


Κάπως έτσι, το mygreekholiday σας εύχεται καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία.

Από την Τρίτη θα μαστε και πάλι μαζί σας…

Χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές!!!

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ