Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 08:52

Αυστραλός τουρίστας έζησε την περιπέτεια της ζωής του στη Λέσβο

Γράφτηκε από
Αυστραλός τουρίστας έζησε την περιπέτεια της ζωής του στη Λέσβο lesvos-naturallife.weebly.com

Ένας 73χρονος Αυστραλός επισκέφτηκε τη Λέσβο μαζί με τη γυναίκα του, που κατάγεται από την Αρίσβη Λέσβου και εκπλήρωσε έτσι ένα όνειρο ζωής. Το ζευγάρι πέρασε υπέροχα στο νησί, χωρίς απρόοπτα, όλα κυλούσαν ομαλά και την προτελευταία μέρα επισκέφτηκαν το Σίγρι και το Απολιθωμένο Δάσος.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου, λοιπόν ήρθε η ώρα της αναχώρησης για το ζευγάρι από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης για Αθήνα και από εκεί για Αυστραλία.

Στον έλεγχο χειραποσκευών όμως, εντελώς τυχαία την ίδια στιγμή περνούσε και ο Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος, ο οποίος αναγνώρισε στα χέρια του 73χρονου ένα κομμάτι από το Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου.

Ενημέρωσε τις Αρχές και ο 73χρονος βρέθηκε με χειροπέδες! Η αρχική κατηγορία ήταν για κακούργημα: Νόμος περί αρχαιοτήτων. Έντρομος ο 73χρονος – και μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του – οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα και διανυκτέρευσε στο κρατητήριο περιμένοντας να έρθει η επόμενη ημέρα που θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Η υπόθεση παύει να έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και ο 73χρονος οδηγήθηκε την επόμενη μέρα - Τρίτη 4 Ιουλίου - στο δικαστήριο με την κατηγορία περί παράβασης της δασικής νομοθεσίας. Ο 73χρονος υποστήριξε ότι την «πέτρα» που κουβαλούσε μαζί του, την βρήκε σε αγροτικό δρόμο της περιοχής του Σιγρίου και τον εντυπωσίασαν τα χρώματά της.

Θέλησε να την πάρει μαζί του ως αναμνηστικό από το ταξίδι του στη Λέσβο. Δεν γνώριζε ότι ήταν απολίθωμα και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε βανδαλισμό του Απολιθωμένου Δάσους, δεν θα κατέστρεφε κάτι που θαυμάζει και είχε τόσο έντονη επιθυμία να επισκεφθεί. Εξάλλου την «πέτρα» δεν την είχε κρύψει στις αποσκευές του γεγονός που αποδείκνυε ότι δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απολίθωμα. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του 73χρονου και τον αθώωσε.

Και έτσι έφτασαν στο τέλος οι αξέχαστες… διακοπές του 73χρονου και της συζύγου του.

ΠΗΓΗ: lesvosnews.net

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ