Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 13:12

O γκουρού των ταξιδιών προτείνει...

Γράφτηκε από

Ενδεχομένως τα καλοκαιρινά ταξίδια μπορούν να είναι πολύβουα, χαλαρωτικά και ακριβά, ειδικά στην Ευρώπη, οπότε και κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Ο γκουρού των ταξιδιών, Rick Steves, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και οικοδεσπότης τηλεοπτικής εκπομπής, προσέφερε σε όλους τους υποψήφιους ταξιδιώτες τις απαραίτητες συμβουλές, για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το καλοκαιρινό σας ταξίδι, μέσω του σόου"Get Outta Here!".

Το mygreekholiday σας παρουσιάζει μερικές από αυτές:

fly2.jpgΟ κ. Steves λέει ότι οι περισσότερες ουρές παρατηρούνται στα τουριστικά αξιοθέατα. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η αναμονή δεν αφορά την είσοδο, αλλά την αγορά εισιτηρίου από τα γκισέ. Η λύση είναι μία: Αγορά εισιτηρίων online, ή αναζητήστε συνδυαστικά εισιτήρια που μπορούν να αγοραστούν σε λιγότερο δημοφιλή σημεία όπου δεν υπάρχουν ουρές. Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο καλύπτει το Palatine Hill της Ρώμης και το Κολοσσαίο, οπότε αγοράστε εισιτήρια στο Palatine Hill όπου δεν υπάρχουν πλήθη. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε απευθείας στο Κολοσσαίο χωρίς να περιμένετε στη γραμμή αγοράς εισιτηρίων.

Ο γκουρού των ταξιδιών τονίζει ότι η μεγαλύτερη συμφόρηση στα αξιοθέατα της Ευρώπης παρατηρείται από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Αυτό συμβαίνει διότι εκείνες τις ώρες καταφθάνουν τα λεωφορεία για οργανωμένες ξεναγήσεις.

Αντιμετωπίστε τη θερινή ζέστη όπως οι "ντόπιοι άνθρωποι", λέει ο Stevens, τονίζοντας ότι ο ταξιδιώτης πρέπει να μπει στη νοοτροπία του λαού της χώρας που επισκέπτεται…

"Απολαύστε τη μεσημεριανή σιέστα, απολαύστε το δείπνο σας στις 9 μ.μ. όταν δροσίζει. Ο έξυπνος ταξιδιώτης είναι σαν πολιτιστικός χαμαιλέοντας", πρόσθεσε.

Ο Steves συμβουλεύει επίσης οι υποψήφιοι ταξιδιώτες να επιλέξουν ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ώστε πάντα να υπάρχει ένα καταφύγιο, όπου θα μπορεί ο οποισδήποτε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να μη μεταφέρει τόσα πολλά πράγματα. ῾῾Μπορείτε να αποδράσετε νωρίς και μπορείτε να αποδράσετε αργά῾῾, επισημαίνει.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και λάτρης των ταξιδιών δεν έχει εμμονή για τους προϋπολογισμούς ή τις προσφορές. Αντίθετα, εξοικονομεί χρήματα, με έξυπνο τρόπο…

fotografiesstevens.jpg

"Όσο λιγότερο ξοδεύετε, τόσο περισσότερο θα ζήσετε", είπε. Συμβουλεύει: Κάντε πρώτα την έρευνά σας, χρησιμοποιήστε τις δημόσιες συγκοινωνίες αντί για ξεναγήσεις. Επιλέξτε τοπικά φαγητά ευρείας κατανάλωσης.

"Θέλω ένα ποτήρι ούζο! Όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, αισθάνομαι σαν ένα ποτήρι ούζο. Κοστίζει ένα δολάριο".

Greece-ouzo.jpg

Μια άλλη συμβουλή: Επισκεφθείτε και μικρότερες πόλεις που είναι λιγότερο ακριβές και λιγότερο τουριστικές. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα επιλέξτε να περάσετε τις διακοπές σας στο Πόρτο αντί της Λισαβόνας. Στη Γαλλία, στη Μασσαλία αντί στο Παρίσι, Στη Γερμανία, στο Αμβούργο αντί στο Μόναχο ή στο Βερολίνο. Στην Ιρλανδία, στο Μπέλφαστ αντί στο Δουβλίνο.

Ο Steves ταξιδεύει με δύο πιστωτικές κάρτες, οπότε έχει ένα αντίγραφο ασφαλείας, αλλά χρησιμοποιεί κυρίως μετρητά όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο ίδιος κάνει αναλήψεις από ΑΤΜ. Αντί να πάρει 100 ευρώ κάθε μέρα, προτείνει να πάρει κάποιος $ 300 κάθε τρεις ημέρες, για λιγότερες τραπεζικές κρατήσεις.

Αυτά προς το παρόν… από τον γκουρού!

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ