Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 11:52

Οι ομπρέλες θαλάσσης τελικά μας προστατεύουν από τον ήλιο;

Γράφτηκε από

Η ομπρέλα θαλάσσης δεν μπορεί να αποτρέψει τα ηλιακά εγκαύματα, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αντιηλιακά υψηλής προστασίας.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την επιθεώρηση JAMA Dermatology, έδειξε ότι μόνο ένας συνδιασμός μέτρων εγγυάται την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 81 συμμετεχόντων στην έρευνα (25 άνδρες και 56 γυναίκες), οι οποίοι έμειναν 3,5 ώρες στην παραλία το μεσημέρι, όσοι έκατσαν κάτω από ομπρέλα χωρίς αντιηλιακό είχαν περισσότερα ηλιακά εγκαύματα από όσους έκατσαν στον ήλιο με αντιηλιακό υψηλής προστασίας.

Υπήρξαν συνολικά 142 ηλιακά εγκαύματα στην ομάδα της ομπρέλας, έναντι μόλις 17 στην ομάδα των αντηλιακών. Τριάντα δύο από τους 41 συμμετέχοντες (78%) στην ομάδα της ομπρέλας απέκτησαν ερύθημα σε έναν ή περισσότερους χώρους έναντι μόνο δέκα από τους 40 συμμετέχοντες (25%) στην αντηλιακή ομάδα (P <.001). Ούτε η ομπρέλα, ούτε το αντηλιακό αποκλειστικά εμπόδισαν εντελώς τα ηλιακά εγκαύματα.

Μια ομπρέλα στην παραλία μπορεί να μην παρέχει επαρκή προστασία για εκτεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Και η έρευνα καταλήγει: "Είναι σημαντικό να ενημερωθεί το κοινό ότι μπορεί να χρειαστεί συνδυασμός πολλαπλών μέτρων προστασίας από τον ήλιο για την επίτευξη της βέλτιστης προστασίας".

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ