Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 11:46

Χάρτης σε προκαλεί να κυνηγήσεις τέρατα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα

Γράφτηκε από
Χάρτης σε προκαλεί να κυνηγήσεις τέρατα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα expedia.co.uk

Έαν σας αρέσει η περιπέτεια και τα μακρινά ταξίδια, τότε αυτός ο τρομακτικός χάρτης φτιάχτηκε για εσάς και δείχνει ακριβώς πού πρέπει να πάτε για να ανακαλύψετε τα πιο διάσημα μυθικά τέρατα του κόσμου. Ο βρετανικός τουρ οπερέιτορ Expedia.co.uk δημιούργησε έναν ψηφιακό χάρτη, στον οποίο συγκέντρωσε τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου προκαλόντας έτσι τους Βρετανούς να ταξιδέψουν με κίνητρο το "κυνήγι των τεράτων".

Ανάμεσα στους προορισμούς και η Ελλάδα, ένα μέρος που έτσι κι αλλιώς έχει πάρα πολλά πράγματα να δει κάποιος επισκέπτης, όπως γράφει το expedia.co.uk, αλλά και ένα μέρος με πλούσια μυθολογία.

Ένα από τα πιο γνωστά μυθικά πλάσματα είναι o φοίνικας, που οι Άγγλοι ονομάζουν και Firebird, πουλί της φωτιάς. Προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, μια πλούσια συλλογή ιστοριών και διδασκαλιών για τα πάντα, από τους Έλληνες θεούς και τους ήρωες μέχρι τη φύση του κόσμου. Ο χρυσός φοίνικας ήταν τόσο φωτεινός που λέγεται ότι λάμπει με καθαρό ηλιακό φως και η ουρά του με μπλε, πράσινο και μοβ φτερά ήταν τόσο εκθαμβωτική που καθήλωνε τους θαυμαστές της. Το πουλί, όπως είναι γνωστό, λέγεται ότι ξαναγεννιέται από την τέφρα των προκατόχων του, εξού και η φράση "ξαναγεννιέται απ' τις στάχτες του".

Για την Κίνα γράφει η expedia:

Οι μονόκεροι έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην κινεζική μυθολογία από τότε που έγιναν οι πρώτες αναφορές σε ένα πλάσμα που ονομάζεται qilin τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τότε, αυτό το μυστηριώδες πλάσμα με το ένα κέρατο έχει κάνει εμφανίσεις σε πολλά κινεζικά έργα ιστορίας και μυθιστοριογραφίας, με έναν αυτοκράτορα να ισχυρίζεται ακόμη ότι έχει το πιάσει ζωντανό το 122 π.Χ. Έτσι, εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε στην Κίνα, γιατί να μην περάσετε λίγο χρόνο να μάθετε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον μυθικό πλάσμα;

Για την Ρουμανία: Λοιπόν, αν αισθάνεστε γενναίοι, θα μπορούσατε πάντα να κάνετε ένα ταξίδι στην Τρανσυλβανία, γνωστή και ως τη μυστηριώδη γη που λυμαίνονται βρικόλακες και λύκοι.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Τρανσυλβανία δεν υπάρχει στα αλήθεια, αλλά αυτή η ορεινή περιοχή στην κεντρική Ρουμανία είναι πολύ πραγματική και επίσης εξαιρετικά γραφική. Έτσι, αν βρεθείτε ποτέ "στη γη πέρα από το δάσος", θα πρέπει να τραβήξετε μερικές πολύ καλές φωτοφραφίες για να δείχνετε από το ταξίδι σας.

Το περίφημο κάστρο του Bran είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Τρανσυλβανίας και παρόλο που ο συγγραφέας του γοτθικού μυθιστορήματος Dracula του 1897, Bram Stoker, δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Ρουμανία, έκανε το κάστρο το σπίτι του κεντρικού χαρακτήρα του βιβλίου. Αυτό ήταν που έδωσε τη φήμη της Τρανσυλβανίας ως την πρωτεύουσα των βαμπίρ του κόσμου.

Εξερευνήστε τον χάρτη εδώ

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ