Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 12:43

Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ καφέ και τσάι στις πτήσεις;

Γράφτηκε από
Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ καφέ και τσάι στις πτήσεις; http://www.foxnews.com

Ένα ωραίο ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ είναι για πολλούς ένας αγαπημένος τρόπος χαλάρωσης, όταν βρίσκονται στο αεροπλάνο για δουλειές ή αναψυχή. Σύμφωνα όμως με κάποια δημοσιεύματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κάποια μέλη πληρωμάτων καμπίνας διαφωνούν.

"Τα πληρώματα πτήσεων δεν πίνουν ζεστό νερό στο αεροπλάνο. Δεν πίνουν καφέ, και δεν πίνουν τσάι", δήλωσε ένας αεροσυνοδός στο Business Insider τον Φεβρουάριο. Γιατί λοιπόν το πλήρωμα δεν απολαμβάνει τα ζεστά ροφήματα;

Όπως σημείωσε το NBC 5, το νερό για το τσάι και τον καφέ στις πτήσεις προέρχεται από τη βρύση και όχι από μπουκάλι. Το νερό αυτό θα μπορούσε να είναι βρώμικο ή και επικίνδυνο. Σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Περιβαλλοντολογικής Προστασίας (EPA) σε δείγματα από 158 αεροσκάφη, το 13% περιείχε κολοβακτηρίδια. Δύο από τα αεροπλάνα βρέθηκαν να έχουν τον επικίνδυνο ιό "E.coli" στο νερό. Και όπως ανέφερε το Business Insider, μια πρόσθετη μελέτη της EPA διαπίστωσε ότι ένα στα οκτώ αεροπλάνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του οργανισμού για την ασφάλεια των πόσιμων υδάτων.

"Το νερό στα αεροσκάφη ρυθμίζεται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού στο αεροσκάφος", δήλωσε στο Business Insider η ένωση των αερομεταφορέων (AFA). "Η Ένωση Αερομεταφορέων προχώρησε σε αυτό τον κανονισμό πριν από 15 χρόνια. Ο κανονισμός δίνει ευρεία διακριτική ευχέρεια στις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να δοκιμάζουν το νερό και να ξεπλένουν τις δεξαμενές. Η AFA όμως δεν πιστεύει ότι ο κανονισμός αυτός είναι επαρκής."

Τα βακτήρια πιθανόν να μεταδίδονται στο νερό ενώ αυτό μεταφέρεται στο αεροπλάνο, ανέφερε το NBC. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 στη Διεθνή Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας, υπάρχουν περισσότεροι μικροοργανισμοί στα οχήματα μεταφοράς των αεροδρομίων παρά στην αρχική πηγή του νερού, μεταφέροντας έτσι τους οργανισμούς από το φορτηγό στο αεροπλάνο.

Ο Δρ Cedric Spak, ειδικός στις μολυσματικές νόσους στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor, δήλωσε στο NBC ότι τα άτομα με βεβαρημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να μην πίνουν καφέ και τσάι εν πτήσει. Σημείωσε επιπλέον ότι οι γονείς πρέπει να "σκέφτονται δύο φορές" προτού γεμίσουν το μπουκάλι του μωρού με νερό της βρύσης στο αεροπλάνο.

"Αυτό δεν ακούγεται σαν μια πολύ καλή ιδέα", είπε.

Από το travelandleisure.com

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ