Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 12:07

Η πιο απομακρυσμένη παμπ της Βρετανίας με τα φρέσκα θαλασσινά και τη μαγευτική θέα

Γράφτηκε από
Η πιο απομακρυσμένη παμπ της Βρετανίας με τα φρέσκα θαλασσινά και τη μαγευτική θέα theoldforge.co.uk

Η παμπ Old Forge, στο χωριό Inverie στη χερσόνησο Knoydart της Σκωτίας, έχει μια ιδιαιτερότητα που την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες παμπ. Είναι η πιο απομακρυσμένη στη Σκωτία και στη Βρετανία γενικότερα.

Η πανοραμική θέση της, της χαρίζει μια εκπληκτική θέα που περιλαμβάνει ψηλά βουνά και γαλήνια νερά.

video by swedley

"Μπορεί να είναι ένα από τα μοναδικά μέρη στην Ευρώπη με τέτοια θέα, όπως αυτή του βουνού που συναντά τη θάλασσα", δήλωσε ο Jean-Pierre Robinet, ο σημερινός ιδιοκτήτης της παμπ.

Για να φτάσεις εκεί πρέπει όμως να κοπιάσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι: Με πεζοπορία 18 μιλίων, που μπορεί να διαρκέσει 2 μέρες και με πλοίο.

Μέσα στην παμπ οι τοίχοι είναι γεμάτοι με κρεμασμένα μουσικά όργανα από ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες έως βιολιά, τα οποία οι πελάτες είναι ελεύθεροι να πάρουν και να παίξουν.

video by Knoydart House Luxury Accommodation

Η ζωντανή μουσική είναι το σήμα κατατεθέν της παμπ, σύμφωνα με τον Robinet, και οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν και τα δικά τους όργανα (αν μπορούν να τα μεταφέρουν ως εκεί).

Όλα τα προϊόντα που πουλάει το μαγαζί προμηθεύονται σε τοπικό επίπεδο το πολύ σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Robinet, ένω η παμπ έχει ειδικό προμηθευτή που φέρνει καθημερινά φρέσκα χτένια και θαλασσινά. Τα δημοφιλή πιάτα περιλαμβάνουν εποχιακές επιλογές από αστακούς, χτένια, μύδια, ένα μπιφτέκι από κρέας ελαφιού που παρασκευάζεται με σπιτικό ψωμί και δύο καρυκεύματα και ένα πλούσιο στιφάδο το χειμώνα.

Old Forge pub seafood

Το Old Forge διαθέτει μια τεράστια συλλογή από μπύρες, που το έκαναν να κατατάσσεται ως μια από τις κορυφαίες παμπ της Σκωτίας και να βρίσκεται σε αρκετές λίστες των καλύτερων μπαρ του κόσμου.

Το Wi-Fi κλείνει κάθε μέρα στις 6 μ.μ. και δεν υπάρχουν τηλεοράσεις.

Old Forge pub from the sea

"Το είδα σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να αποχωρήσω από τον κόσμο και να επιστρέψω στις ρίζες της ανθρωπότητας", δήλωσε στο Travel + Leisure ο Robinet, ο οποίος ήταν πελάτης για 20 χρόνια πριν αγοράσει το Old Forge πριν από πέντε χρόνια. "Μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου".

Το Old Forge είναι ανοιχτό κάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου μέχρι τον Οκτώβριο και από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ