Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 11:23

Κίνα: Ένα έρημο ορυχείο μετατρέπεται σε οικολογικό πάρκο

Γράφτηκε από
Κίνα: Ένα έρημο ορυχείο μετατρέπεται σε οικολογικό πάρκο youtube

Ήταν ένα παλιό ανοιχτό ορυχείο, που έμοιαζε με τεράστια «ουλή» στην πόλη Maoming της νότιας Κίνας. Τώρα όμως πρόκειται να γίνει ένα πανέμορφο οικολογικό πάρκο, στο οποίο θα λειτουργήσει το πρώτο μουσείο εξόρυξης της επαρχίας Guangdong.

Το Maoming είναι γνωστό ως η «πόλη του πετρελαίου της Νότιας Κίνας» και στη βορειοδυτική γωνία του υπήρχε ένα τεράστιο ορυχείο, που παρέμενε εγκαταλειμμένο για χρόνια.

Για να μπορέσει να αξιοποιήσει το έρημο ορυχείο, ο Δήμος κατέβαλε πάνω από 1 δισεκατομμύριο γιουάν σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το λάκκο του ορυχείου σε ένα ανοιχτό οικολογικό πάρκο, που καλύπτει μια έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με επιφάνεια νερού 6,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Video by New China TV

Αξιοποιήθηκαν πλήρως όλοι οι διαθέσιμοι πόροι προς αυτήν την κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τόνοι λάσπης στην περιοχή για φύτευση δέντρων και δημιουργήθηκε μια περιοχή φύτευσης άνω των 4,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 με την εκτροπή νερού από τον ποταμό Jianjiang, το οποίο εισήχθη τελικά στο λάκκο στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Η ποιότητα του νερού της λίμνης (λάκκου) θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ψυχαγωγική χρήση αυτόν τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, η λίμνη μπορεί να χρησιμεύσει για την άρδευση και την πρόληψη πλημμυρών. Εκτός αυτού, η λίμνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική δεξαμενή, για να βελτιώσει την ποιότητα του νερού του ποταμού Xiaodong, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω το περιβάλλον της πόλης.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ