Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 09:32

Υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία προσφέρει κρασί σε αμφορείς

Γράφτηκε από
Υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία προσφέρει κρασί σε αμφορείς edivovina.hr

Οι Δαλματικές ακτές της Κροατίας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ο οποίος γίνεται ακόμη πιο ελκυστικός χάρη στο πρώτο υποβρύχιο οινοποιείο, που σερβίρει κρασί, όχι σε βαρέλια, αλλά σε αμφορείς!

Υποβρύχιο οινοποιείο Edivo Vina στην Κροατία

Στη χερσόνησο Peljesac, βρίσκεται το οινοποιείο Edivo Vina και για να απολαύσει κάποιος ένα ποτήρι ντόπιο κρασί πρέπει να περιμένει τον δύτη να ανεβάσει τον αμφορέα από τον βυθό του κόλπου Mali Ston.

Τα σταφύλια του οινοποιείου Edivo Vina στην Κροατία

Σύμφωνα με το Lonely Planet, το κρασί αποθηκεύεται υποβρύχια σε πήλινους αμφορείς - για ένα έως δύο χρόνια πριν καταναλωθεί. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες Anto Segovic και Edi Bajurin, η αποθήκευση του κρασιού σε αυτές τις κανάτες του δίνει άρωμα πεύκου διατηρώντας παράλληλα όλα τα άλλα στοιχεία της γεύσης και της ποιότητας.

Ο δύτης φέρνει τον αμφορέα με το κρασί στην επιφάνεια

Στον κόλπο υπάρχει και μια βυθισμένη βάρκα, η οποία χρησιμοποιείται σαν κελάρι, αποθηκεύοντας τους αμφορείς και άλλα μπουκάλια κρασιού που ωριμάζουν στα νερά της Αδριατικής.

Το οινοποιείο πουλά και τους αμφορείς, οι οποίοι είναι καλυμμένοι από κοχύλια, φύκια και άλλα θαλάσσια πλάσματα. Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να ανοίξετε αυτές τις ηλικιωμένες κανάτες:

How to open and serve Navis Mysterium Amphora from Edivo on Vimeo.

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ