Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 09:06

Το κρυμμένο μυστικό των Δωδεκανήσων με τις κρυστάλλινες παραλίες

Γράφτηκε από
Το κρυμμένο μυστικό των Δωδεκανήσων με τις κρυστάλλινες παραλίες TyneWear-Rob

Σε απόσταση μικρότερη του μιλίου από την Κάλυμνο βρίσκεται το πανέμορφο νησάκι της Τελένδου με τα φρέσκα ψάρια, τις παρθένες παραλίες και τα μονοπάτια πεζοπορίας. Ο μοναδικός και ομώνυμος οικισμός της Τελένδου, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, βρίσκεται στην ανατολική ακτή της, ακριβώς απέναντι από το χωριό Μυρτιές της Καλύμνου με το οποίο και συνδέεται με μικρά πλοιάρια.

Το νησί έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000, επειδή το βόρειο τμήμα του νησιού που δεν κατοικείται, είναι ιδανικό καταφύγιο για σπάνια είδη πουλιών από θαλασσοπούλια όπως ο αιγαιόγλαρος, για να μπορέσουν να φωλιάσουν, χωρίς ενοχλήσεις.

video by Air Videos

Το νησί έχει να επιδείξει, παρ’ όλο το μικρό του μέγεθος, αρκετές αξιόλογες παραλίες. Σχεδόν όλες είναι προσβάσιμες από την ξηρά, σε κάποιες μπορείτε να πάτε πεζοπορώντας, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί θα αποζημιωθείτε εάν αυτό που ψάχνετε είναι η απομόνωση.

Πνιγμένος: Αμμουδερή παραλία με ησυχία. Βρίσκεται ΝΔ της παλαιοχριστιανικής νεκρόπολης κάτω από ένα μικρό φαράγγι, τη Ραφή.
Χόχλακας: Βρίσκεται κάτω από την Αγ. Τριάδα - με βότσαλο και ψιλό χαλίκι με πεντακάθαρα νερά.
Πόθα: Μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι. Η παραλία αυτή είναι εξοπλισμένη με ξαπλώστρες.
Παραντάιζ: Το Παραντάιζ είναι ουσιαστικά η προέκταση της παραλίας Πόθα. Πρόκειται για παραλία γυμνιστών με άμμο και ψιλό βότσαλο στην ακρογιαλιά.

Αν έχετε σκάφος το νησί είναι ιδανικό για ιστιοπλοΐα και για παράκτια εξερεύνηση, αλλά να γνωρίζετε ότι ο ανεφοδιασμός με καύσιμα θα γίνει από την Κάλυμνο.

Στην Τέλενδο, εκτός από το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, μπορείτε να φάτε αυθεντικό θυμαρίσιο μέλι και να βρείτε βότανα και μυρωδικά από τις πλαγιές του νησιού.

Με πληροφορίες από golden-greece.gr kai wikipedia.org

NEWSLETTER

Travel Stories

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
  info[@]mygreekholiday.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ